Winnaarsverhaal Frits uit Oldenzaal

Frits neemt ons mee naar het voorjaar van 2018, toen hij geheel zonder verwachtingen plaatsnam in de studio van Miljoenenjacht. Dat hij van alle studioplaatswinnaars uiteindelijk de gelukkige finalist zou zijn, had hij nooit verwacht. Frits: "Je gaat met 499 andere mensen uit heel Nederland richting de studio. Met zo'n aantal verwacht je nooit dat jij uiteindelijk bij Linda aan de desk komt te staan. Ik heb echt alle geluk van de wereld gehad die dag."

Geluk

Het is echter niet enkel een portie geluk geweest waarmee Frits de finale van Miljoenenjacht bereikte. Hij verdiende zijn finaleplaats door een flitsende deskronde, waarin hij keer op keer het juiste antwoord wist te geven. Frits: "Ook in de deskronde heb ik veel geluk gehad. Het waren toevallig allemaal vragen waar ik het antwoord op wist. Voor ik het wist, stond ik ineens in de finale naast Linda de Mol."

Nummer 16

In die finale hoefde Frits niet lang na te denken met welk koffernummer hij ging spelen. Dat werd koffernummer 16. Frits: "Ik heb een fantastisch huis waar ik en mijn vrouw Anita nog steeds met veel plezier wonen. Dat staat, niet geheel toevallig, op nummer 16."

Het beslissende bod

Toen het finalespel bijna afgelopen was, kreeg Frits een bod van € 198.000,-. Tot grote verbazing van zijn vrouw besloot hij nog een gok te wagen. Dat pakte goed uit: Frits giste de juiste koffers er tussenuit en kreeg een hoger bod van de bank. Het beslissende bod van € 270.000,- was voldoende om hem over de streep te trekken. "Het was goed zo", vertelt Frits.

Wensen

Met de cheque van € 270.000,- in zijn hand wist Frits ons te vertellen dat het zijn droom was een camper te kopen en een mooie rondreis te maken met zijn vrouw Anita. Wat is daarvan terechtgekomen? “Uiteindelijk hebben we geen camper, maar een nieuwe auto gekocht. Daar hadden we toch meer aan. Daarnaast hebben we een televisie gekocht en het huis van binnen opgeknapt. De droomreis heeft, mede wegens corona, nog niet plaatsgevonden. Maar zodra het weer kan, willen we graag de neef van mijn vrouw bezoeken in Australië. Dat is een mooi vooruitzicht voor de lange termijn. Ik kijk in ieder geval terug op een mooi Miljoenenjacht avontuur!”