Winnaars PostcodeKanjer Sittard aan het woord

op 1 januari viel daar de PostcodeKanjer van € 43,9 miljoen

Sittard is een aantal miljonairs rijker. Op 1 januari 2016 viel daar de PostcodeKanjer van maar liefst € 43,9 miljoen. Lees hier de eerste winnaarsverhalen uit deze gezellige Limburgse stad.

Het huis laten opknappen


De winnaars: Monique en Johnny. Ze hebben een zoon van achttien en een dochter van twaalf jaar. Johnny werkt als elektromonteur, Monique is baliemedewerkster bij een fitnesscentrum.

De prijs: 967.288 euro

Monique en Johnny doen al heel lang mee met de Postcode Loterij. “Lang genoeg om al heel wat prijzen te winnen”, vertelt Johnny. Glimlachend somt hij het op: “We wonnen de afgelopen jaren al een televisie, stroopwafels en ontbijtkoek. Leuk toch?” Nu ze bijna een miljoen winnen, wil Monique een eigen autootje kopen. Ook maken ze plannen om hun huis op te knappen. “We denken aan een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer. En onze dakgoten moeten worden opgeknapt.” Maar verhuizen gaan Monique en Johnny niet. “Deze straat is veel te gezellig om weg te gaan. Bovendien willen we ook geld apart zetten om onze kinderen straks een steuntje in de rug te geven.”

Het gevoel van vrijheid

De winnares is 72 jaar en heeft twee zonen. Vorig jaar overleed haar man.

De prijs:
1.041.694 euro

Ze heeft een zwaar jaar achter de rug. Na het overlijden van haar man zou ze 2015 het liefst zo snel mogelijk vergeten. Daarom is ze ontzettend blij dat 2016 zo zonnig begint met die megaprijs. “Ik doe al 25 jaar mee, maar je verwacht natuurlijk niet dat je ooit wint. Ik was helemaal sprakeloos toen Martijn Krabbé met de gouden envelop bij me op de bank zat.”
“Ik ga echt geen gekke dingen doen met het geld, maar de prijs geeft me wel een groot gevoel van vrijheid. Het idee dat ik anderen ermee kan helpen, maakt me blij. Mijn zonen zijn altijd een grote steun voor me, daarom zal ik ze nu graag financieel ondersteunen.”
Ze vertelt dat ze van bloemen houdt. “Het liefst zet ik de kamer vol met orchideeën. Ik ben extra blij met de prijs, want nu hoef ik in de bloemenwinkel niet op het prijskaartje te letten.”

Eten bij Nicolette

De winnaars: Ron en Anja. Ouders van twee kinderen. Ron is accountmanager bij een Amerikaans bedrijf, Anja werkt op de administratie van een HBO-opleiding.

De prijs: 2.083.389 euro

Al 20 jaar doen Ron en Anja mee met de Postcode Loterij. “We kijken wel eens naar de prijsuitreikingen op de televisie. Dan is het zó onwerkelijk om opeens zelf met zo’n miljoenencheque in je handen te staan”, vertelt Ron. “Van het geld zouden we misschien wel een groter huis kunnen kopen, maar we willen hier niet weg. We wonen hier al dertien jaar met veel plezier. Dan verhuis je toch niet? Wel maken we plannen om met de kinderen op vakantie te gaan. We denken aan Curaçao.”
“We vonden het leuk dat Nicolette van Dam de gouden envelop bij ons thuis kwam brengen. Normaal zien we haar altijd op de televisie, dan is het toch bijzonder als zo’n bekende Nederlander opeens bij je thuis binnenstapt. We hebben meteen met haar afgesproken dat we een keer in haar restaurant in Amsterdam gaan eten. En dat zij ons dan de drankjes komt brengen. Lachen toch?”

Fijn om onze dochter te helpen

De winnaars: Joke en Leo zijn de ouders van vier dochters en de grootouders van zeven kleinkinderen. Joke en Leo zijn allebei gepensioneerde gymleraren.

De prijs: 446.440 euro

Joke en Leo hebben een zwaar jaar achter de rug. Leo kreeg een hartaanval en het huwelijk van één van hun dochters liep stuk. Daarom waren ze extra blij dat 2016 meteen begint met goed nieuws. “De prijs is erg welkom’’, zegt Joke. “Misschien kopen we een extra auto. Vanwege de gezondheid van mijn man is dat wel handig. En we willen onze dochter helpen. Na de scheiding kan ze wel wat steun gebruiken. Het is heel fijn dat we dat nu kunnen doen.’’
Ook denken ze erover om hun huis te laten opknappen. “Ik hou van koken”, vertelt Joke. “Dan is het toch prettig als je een mooie keuken hebt.” Dat ze zo’n grote prijs winnen, vinden ze nog altijd ongelooflijk. “We spelen net anderhalf jaar mee!”

Tóch nog een pensioen

De winnaars: Cor en Marie-José. Zij werkte in de thuiszorg en is nu met pensioen. Cor deed koerierswerk. Hij is gestopt, nadat hij een hartinfarct kreeg.

De prijs:
148.813 euro

Cor en Marie-José doen net een paar weken mee met de Postcode Loterij. “We vonden die kersttruien van de loterij wel leuk”, vertelt Cor. “Om zo’n trui te krijgen, hebben we een lot gekocht.” Met een grijns vertelt hij dat hij de trui nog niet heeft gedragen. “Maar we hebben inmiddels wel veel geld gewonnen. Niet te geloven!”
De prijs komt goed terecht, zegt hij. “Als kleine zelfstandige heb ik nooit de kans gehad om een goed pensioen op te bouwen. Daarom is dit geld erg welkom.” Ze maken al plannen om op reis te gaan. “Misschien gaan we overwinteren in Portugal”, zegt Marie-José. Cor: “Maar Azië is ook een interessante bestemming.”