“Ik word vast in de maling genomen”

Hoe is het om de welbekende gouden envelop van Gaston uitgereikt te krijgen? Wat gebeurt er vooraf aan zo’n uitreiking en vooral ook: wat gebeurt er daarna? We vroegen het aan René uit Kampen. Hij en zijn buren vielen in de prijzen toen daar in september 2019 de 2 Miljoenprijs viel. René blikt met ons terug.

“Het was een heel spektakel in de straat”

René kreeg in eerste instantie niets mee van de eerste opwinding onder de buren. Hij vertelt: “Op een gegeven moment werden we gebeld door onze buurvrouw. Of de Postcode Loterij al langs was geweest, want er was een prijs gevallen in onze straat. Het duurde niet lang of er werd inderdaad aangebeld en onze gegevens werden gecontroleerd. De medewerker gaf aan dat we nog eventjes geduld moesten hebben. En toch dacht ik dat ik in de maling werd genomen…” René en zijn buren wachten in spanning af wat er allemaal gaat gebeuren. “Op een gegeven moment kwam het busje met Gaston aan en was het een heel spektakel in de straat”, zegt René lachend. “Het ging allemaal zo snel”. Voordat René het beseft staat hij ineens met zijn buren op een grasveldje in hun straat. “We kregen allemaal een gouden envelop in onze handen. Ik dacht nog: hoe weten ze nou welke cheque voor wie is?!” Tegelijkertijd halen alle winnaars hun cheque uit de gouden envelop. René en zijn vrouw Gea kunnen hun ogen niet geloven als ze € 117.647 zien staan. “Ik was echt overdonderd”, zegt René.

“Fijn om wat achter de hand te hebben”

’s Avonds drinken de buren met elkaar een drankje om het goede nieuws te vieren. Nog geen twee maanden later hebben zijn vrouw en hij een reis naar West-Canada geboekt. “Die reis kon niet doorgaan vanwege COVID-19, maar dat komt nog wel”, legt René uit. Hebben René en Gea andere leuke dingen kunnen doen van het gewonnen bedrag? René antwoordt: “Jazeker, we hebben een tweede auto kunnen kopen en we hebben inmiddels een nieuwe keuken. Die twee dingen stonden al wel op de planning maar doordat je ineens zo’n bedrag wint, kun je die wensen veel sneller realiseren. En het is gewoon fijn om wat achter de hand te hebben voor je pensioen.” •

Elke dag winnaars 

Tot het einde van het jaar maken we élke dag winnaars bekend! Élke werkdag wint een postcode € 1.000,- per lot, op zaterdag verdeelt een postcode € 250.000,- en élke zondag wint een postcode de PostcodeStraatprijs. Tot slot maken we maandelijks een winnende postcode van de SuperPostcodePrijs van € 1 MILJOEN bekend. Klik hier voor de uitleg over deze prijs.

Hoe werkt de SuperPostcodePrijs?