“Anja en ik zaten die avond voor de televisie" 

Twee jaar geleden werd een droom werkelijkheid voor Tom en Anja uit Medemblik. In september 2018 stond Postcode Loterij-ambassadeur Winston Gerschtanowitz met een draaiende camera en een gouden koffer voor de deur. Tom en Anja waren de gelukkige thuiswinnaars en werden verrast met een cheque van € 230.000,- , hetzelfde bedrag als studiowinnaar Joris uit Arnhem won tijdens de spelshow Miljoenenjacht. En dat was nog niet alles: omdat Tom met meerdere loten meespeelt, won hij naast het studiobedrag ook nog eens € 178.888,- . “Ik speel al zo lang mee! Fantastisch dat ik dit nog mee heb mogen maken. Ik was er stil van”, zo vertelt Tom als we met hem terugblikken op deze speciale dag.

“Anja en ik zaten op dé avond voor de televisie: we waren Miljoenenjacht aan het kijken. We wisten niet wat ons overkwam toen we ineens onze eigen voordeur in beeld zagen verschijnen!” Winston stond niet voor niks bij de voordeur van Tom en Anja: “Ik deed de deur open en wat er daarna gebeurde, ging allemaal heel snel. Voordat ik het wist, zaten we met Winston samen op de bank in de woonkamer. Toen hij ook nog eens € 230.000,- op de cheque schreef, waren we compleet overdonderd. Ik speel al zo lang mee. Fantastisch dat ik dit nog mee heb mogen maken.  Ik was er stil van.”

Nog een cheque

En het bleef niet alleen bij de cheque van € 230.000,- voor Tom en Anja. Bij de Postcode Loterij win je immers met je buren, dus ook zij mochten het bedrag van € 230.000,- met elkaar verdelen. Voor alle buren die meespeelden met de Postcode Loterij was het dus feest! Omdat Tom met meerdere loten meespeelt, won hij naast het studiobedrag ook nog eens een bedrag van € 178.888,-: “Op zo’n moment sta je er niet bij stil dat je naast die fantastische cheque nóg meer geld kunt winnen omdat je meerdere loten hebt. Toch gebeurde dat wel: we ontvingen nóg een cheque. Het was onvoorstelbaar. De volgende dag ben ik gewoon naar mijn werk gegaan. Mijn collega’s hadden verwacht dat ik een dagje vrij zou nemen, maar ik had gewoon allebei de cheques meegenomen en ben met mijn collega’s op de foto gegaan. Dat was heel leuk!", vertelt Tom enthousiast. 

 

Plannen

Tot nu toe hebben Tom en Anja het rustig aan gedaan: “Ik heb een tweede auto en een nieuwe garderobe aangeschaft. Ik had al jaren geen nieuwe kleding gekocht, dus hier kan ik weer een aantal jaren mee door”, vertelt Tom. Verder zijn Tom en Anja nog op zoek naar een nieuw huis: “We zijn nog aan het wachten op het goede moment, maar dat kan nog wel even duren. We wonen nu ook fijn, dus het heeft geen haast. Ik ga in ieder geval een bedrag reserveren voor mijn 14-jarige dochter, zodat wij haar wellicht in de toekomst kunnen helpen met een woning. Het is heerlijk om dat te kunnen doen!” •

Elke zondag een thuiswinnaar 

Als deelnemer van de Postcode Loterij maakt u, tijdens Postcode Loterij Miljoenenjacht, automatisch kans op hetzelfde bedrag als de finalist in de studio van Miljoenenjacht. Dit bedrag kan maar liefst oplopen tot € 5 MILJOEN! Het is dus geen probleem als u een aflevering mist.

Hoe werkt Postcode Loterij Miljoenenjacht?