“Gelukkig had ik nog wel even snel de tijd gekregen om mijn huispak te verwisselen" 

Het was een avond om nooit te vergeten voor Elly (62) en Cor (66) uit Zevenhuizen. Zij waren de eerste thuiswinnaars die bij het nieuwe seizoen van Miljoenenjacht in de prijzen vielen. En wat voor prijs: het stel werd verrast met een cheque van € 555.000,-, hetzelfde bedrag als studiowinnaar Danielle uit Spijkenisse bij elkaar speelde in de spannende finale. Maar dat was nog niet alles. Omdat Elly en Cor met twee loten meespelen in de Postcode Loterij werden zij verrast met nóg een cheque van 185.000 euro. “Het was een hele bizarre beleving”, vertelt Elly als we met haar terugblikken op deze bijzondere avond.

Leestijd: 2 minuten 

“Cor zat tv te kijken en ik zat achter mijn computer vliegtickets te zoeken”, vertelt Elly. “Ik wil vooruit blijven kijken, ook al kunnen we nu natuurlijk nog niet veel doen. Reisplannen heb ik altijd wel in mijn hoofd, en een beetje dromen moet kunnen.” Dat die dromen werkelijkheid zouden kunnen worden, had Elly op dat moment niet verwacht. Totdat de Postcode Loterij ineens belde... “Voordat we het wisten zaten we met z’n tweeën achter een videoscherm. Gelukkig had ik nog wel even snel de tijd gekregen om mijn huispak te verwisselen, en me een beetje op te tutten. Het was immers gewoon een normale zondagavond.” Elly en Cor hadden de uitzending van Miljoenenjacht niet gekeken en zaten niets vermoedend achter hun beeldscherm toen Winston plots in beeld kwam. “Het was een hele bizarre beleving. Als het € 20.000,- was geweest hadden we het ook prachtig gevonden. Het is allemaal extra! Toen Winston het bedrag van € 555.000,- op de cheque schreef, waren we sprakeloos. Wát een gigantisch bedrag!” Elly en Cor spelen met twee loten mee en ontvingen naast het studiobedrag ook nog een cheque van €185.000,-. “Het was heel bijzonder om mee te maken”, vertelt Elly enthousiast.

Tibet
Tijdens de live-uitzending vertelde Elly dat ze gek is op reizen: “Ik wil al heel lang een reis naar Tibet maken, maar dat is nogal prijzig. Daarom had ik het eigenlijk al uit mijn hoofd gezet. Cor verwachtte natuurlijk dat die wens als eerste op zou komen toen we hoorden welk bedrag we hadden gewonnen. En ja hoor: die reis naar Tibet zit weer in mijn hoofd! Hopelijk kunnen we deze reis in de toekomst alsnog maken.” Of Elly en Cor nog andere wensen hebben? Elly: “Het hoeft niet meteen in één keer op en een pensioen aanvulling is ook welkom."

Toeval
“Toen ik de dag na het verrassingsmoment bij de bakker was om lekkere dingen te halen, schrok ik wel even toen ik moest afrekenen. Op de kassa stond het bedrag van € 55,55. Ongelofelijk! Haal er een 5 vanaf en zet er drie nullen achter, en dan kom je op het bedrag dat Winston op de cheque schreef! Dat vond ik zo bizar. Dat getal met al die vijven is toch wel een dingetje geworden.”•

Elke zondag een thuiswinnaar 

Als deelnemer van de Postcode Loterij maakt u, tijdens Postcode Loterij Miljoenenjacht, automatisch kans op hetzelfde bedrag als de finalist in de studio van Miljoenenjacht. Dit bedrag kan maar liefst oplopen tot € 5 MILJOEN! Het is dus geen probleem als u een aflevering mist.

Hoe werkt Postcode Loterij Miljoenenjacht?