Ik stond te springen op het podium.”

''Ik stond te springen op het podium''

Twee jaar geleden was het groot feest in het Noord-Hollandse Berkhout. Daar werd namelijk tijdens een speciaal voor de bewoners georganiseerd dorpsfeest bekendgemaakt dat de Extra Kanjer van 10,7 miljoen euro was gevallen op een postcode in Berkhout. Op het podium, in het bijzijn van de rest van de deelnemers uit het dorp, verraste Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld de winnaars met een gouden envelop. Een stille winnaar was één van de gelukkigen en mocht een cheque van €224.354,- euro in ontvangst nemen: “Ik stond te springen op het podium”, vertelt zij als we met haar terugblikken op deze feestelijke dag.

De stille winnaar vertelt: “Wat was het een feest! Zoiets maak je toch maar één keer in je leven mee?! Het was fantastisch om met je hele wijk te feesten en te vieren dat je een prachtige prijs hebt gewonnen: een ervaring om nooit meer te vergeten.”

Wat was het een feest! Zoiets maak je toch maar één keer in je leven mee?!

Podium

“Samen met mijn buren werd ik door Gaston op het podium geroepen. We moesten allemaal tegelijk het bedrag op onze cheque onthullen. Toen ik het bedrag van €224.354,- tevoorschijn zag komen, ging ik helemaal uit m’n dak! Ik stond te springen op het podium. Zoiets verwacht je natuurlijk nooit”, vertelt ze enthousiast.

Groot feest

De winnaar en haar buren verdeelden de helft van de miljoenenprijs met elkaar, maar zij waren niet de enige winnaars van die dag. De andere helft van de miljoenenprijs werd namelijk verdeeld onder de dorpsgenoten die meespelen met de winnende wijkcode. Reden voor een groot feest op het plein in Berkhout. De winnaar: “Dat vond ik misschien wel het leukste van alles! Nadat wij de bedragen op onze cheques hadden onthuld, maakte Gaston bekend hoeveel de andere dorpsgenoten hadden gewonnen. Het was één en al feest en blijheid. Iedereen stond met z’n cheque in de lucht te zwaaien. Het hele dorp had gewonnen!”

Juiste moment

De prijs kwam voor de winnaar precies op het juiste moment: “Ik wist al meteen wat ik met de prijs ging doen. Ik heb elf jaar geleden samen met mijn man een oud huis gekocht. We zijn dit al een aantal jaar aan het verbouwen. We willen het onder andere verduurzamen. Deze prijs heeft er écht voor gezorgd dat we acht jaar hebben ingelopen op de verbouwing.”

Droomhuis

De grote vraag is natuurlijk: is het huis af? De winnaar vertelt: “We zijn al een heel eind! De huiskamer, keuken en eetkamer zijn af. De bovenverdieping moeten we nog afwerken. Het einde is nu eindelijk in zicht. De prijs had niet op een beter moment kunnen komen. Het is ons verduurzaamde droomhuis geworden. Ik voel me er helemaal thuis.”