Henk en José winnen samen € 46.656,- bij de PostcodeKanjer op 1 januari

Op 1 januari viel de PostcodeKanjer van 54,7 miljoen euro in het door polder omringde dorp Nieuw-Vennep. De helft van het bedrag werd verdeeld over negen Vennepers, zij werden in één klap multimiljonair. De andere helft werd verdeeld onder duizenden buurtgenoten, waaronder Henk en José. Tijdens het Kanjerfeest op 4 januari hoorde het koppel dat zij met hun acht loten maar liefst 46.656 euro wonnen. In een uitzending van Koffietijd vertelden Henk en José over de hectische start van hun jaar en hun plannen voor de toekomst.

“Ongelofelijk. Fantastisch. Sprakeloos.” Dit waren de enige drie woorden waarmee Henk en José konden reageren tijdens het Kanjerfeest. Het koppel glunderde en was door het dolle heen toen hun cheque werd overhandigd.”

Enkele maanden voordat de Kanjer zou vallen, hadden we contact met de klantenservice van de Loterij. Want ja, acht loten is toch best een hoop!

Klantenservice

“Enkele maanden voordat de Kanjer zou vallen, hadden we contact met de klantenservice van de Loterij. Want ja, acht loten is toch best een hoop! Het meisje aan de andere kant van de lijn adviseerde ons om in ieder geval tot januari door te spelen in verband met de PostcodeKanjer. Dit was het beste advies ooit!”

Henk & José op het Wijkfeest in Nieuw-Vennep afgelopen januari Henk & José op het Wijkfeest in Nieuw-Vennep afgelopen januari

In de ban van Kanjer

“In het dorp was ie-der-een bezig met de PostcodeKanjer. De wiskundige genieën onder ons waren druk aan het speculeren over het wijkbedrag. De bakker heeft speciale Postcode Loterij-gebakjes gebakken en onder de wijkwinnaars ontstond een nieuw WhatsApp-groep: ‘Postcodewij(k)winnaars’. Voordat het Kanjerfeest begon, hebben we via de app met elkaar afgesproken voor een glas champagne en gebakje. Vervolgens zijn we met de hele stoet wijkwinnaars naar het Kanjerfeest gelopen.”

Kanjerfeest

“Henk en ik hadden ons van tevoren vastgehouden aan ongeveer 1.000 euro per lot. Wat een verassing toen de teller op een tussenstand van 2.500 euro kwam te staan. Het zou dus zelfs nog oplopen! Na het optreden van Ruth Jacott ging de teller voor de tweede en laatste keer draaien. Toen kwam de spanning pas echt. De teller stopte uiteindelijk op 5.832 euro per lot. We werden helemaal gek van blijdschap!”  

Droomreis

“We hebben altijd al een reis door Alaska willen maken, dus dat gaan we nu zeker doen. Eerst goed voorbereiden en dan gaan we volgend jaar beginnen aan onze droomreis. Ook gaan we dan nog een keer terug naar Canada, het is daar zo mooi!”