Katarina Witt

Katarina Witt is een van de succesvolste atleten van de wereld: tweevoudig Olympisch kampioen, viervoudig wereldkampioen en zesvoudig Europees kampioen kunstschaatsen.

Maatschappelijke betrokkenheid na aan het hart

Omdat Witt het geluk dat haar als sporter ten deel is gevallen graag wil doorgeven, heeft zij haar eigen stichting opgericht. De Katarina Witt-Stiftung wil kinderen en jongeren met een handicap helpen meer te bereiken.

"Met heel mijn hart zet ik mijn bekendheid in om anderen te helpen. In mijn rol als ambassadeur van de Postcode Loterij kan ik precies dat doen en mijn bijdrage leveren aan het goede doel. Wat is er beter dan de combinatie van winnen en tegelijkertijd goed doen? Daarom ben ik erg blij om me aan te sluiten bij de Postcode Loterij."

De Katarina Witt-Stiftung

De Katarina Witt Stichting heeft sinds haar oprichting in 2005 ca. 200 projecten op het gebied van sport, noodhulp en medische zorg in binnen- en buitenland ondersteund. Daarbij richt de organisatie zich op kinderen en jongeren met een handicap die graag bewegen, om hen te helpen hun volle potentieel te bereiken. Met het doel dat zij, ondanks hun handicap, zelfverzekerd en gesterkt door het leven gaan.

De Duitse Postcode Loterij steunt de Katarina Witt Stichting.

Onze ambassadeurs