Eén tegen 50

Postcode Loterij Eén tegen 50

Op 23 oktober start het nieuwe seizoen van Eén tegen 50. Al bijna 20 jaar dé zenuwslopende kennisquiz van Nederland! Eén kandidaat neemt het op tegen 50 tegenspelers. Als de kandidaat alle vragen goed heeft en daarmee de 50 deelnemers wegspeelt, gaat hij of zij naar huis met een flink geldbedrag.

cid4478_Logo2020_1tegen50.jpg
TV_Caroline_1tegen100_aangepast.jfif
Vanaf  1 mei op RTL 4!

De populariteit van deze kennisquiz is vooral te danken aan het ijzersterke concept. Eén kandidaat neemt het op tegen 50 tegenspelers in het publiek. Presentatrice Caroline Tensen stelt de vragen. Bij elk goed antwoord speelt hij of zij iemand weg.

Belangrijkste is dat voortaan niet alleen de hoofdkandidaat naast Caroline, maar ook de 50 kandidaten op de tribune geld kunnen winnen. Want telkens als de hoofdkandidaat afvalt, mogen de spelers op de tribune die nog in het spel zitten onderling 5.000 euro verdelen. En dit gewonnen bedrag kan aardig oplopen want alle 50 spelers op de tribune blijven de hele serie zitten. Dus ook op de tribune maakt men 8 afleveringen lang kans op om bij elke nieuwe kandidaat geld te verdienen.

Een andere belangrijke wijziging zijn de vragen. Voorheen had de hoofdkandidaat de keuze uit een makkelijke of moeilijke vraag. Dat is nu anders; voortaan krijgt de kandidaat bij elke nieuwe vraag de keuze uit 2 opties: De ene keer kun je kiezen uit 2 categorieën, de andere keer uit bijvoorbeeld 2 foto’s of 2 geluidsfragmenten. Maar ook de makkelijk/moeilijk optie komt nog steeds voorbij.

Als de kandidaat niet zeker van zijn zaak is, kan hij nog steeds gebruikmaken van 2 escapes.

Tijdens elke aflevering van Eén tegen 50 worden 2 van de 148 goede doelen van de Postcode Loterij uitgelicht. Daarnaast worden iedere week nieuwe winnaars van de PostcodeStraatprijs bekend gemaakt. Oftewel, niet alleen de mensen in de studio kunnen prijzen winnen.