Postcode Loterij Eén tegen 50

Al bijna 20 jaar dé zenuwslopende kennisquiz van Nederland!
Eén kandidaat neemt het op tegen 50 tegenspelers. Als de kandidaat alle vragen goed heeft en daarmee de 50 deelnemers wegspeelt, gaat hij of zij naar huis met een flink geldbedrag.
Een tegen 100

Caroline
Vanaf 25 oktober t/m 27 december om 20:00 uur op
RTL 4 !

De populariteit van deze kennisquiz is vooral te danken aan het ijzersterke concept. Eén kandidaat neemt het op tegen 50 tegenspelers in het publiek. Presentatrice Caroline Tensen stelt de vragen. Bij elk goed antwoord speelt hij of zij iemand weg.

Belangrijkste is dat voortaan niet alleen de hoofdkandidaat naast Caroline, maar ook de 50 kandidaten op de tribune geld kunnen winnen. Want telkens als de hoofdkandidaat afvalt, mogen de spelers op de tribune die nog in het spel zitten onderling 5.000 euro verdelen. En dit gewonnen bedrag kan aardig oplopen want alle 50 spelers op de tribune blijven de hele serie zitten. Dus ook op de tribune maakt men 8 afleveringen lang kans op om bij elke nieuwe kandidaat geld te verdienen.

Een andere belangrijke wijziging zijn de vragen. Voorheen had de hoofdkandidaat de keuze uit een makkelijke of moeilijke vraag. Dat is nu anders; voortaan krijgt de kandidaat bij elke nieuwe vraag de keuze uit 2 opties: De ene keer kun je kiezen uit 2 categorieën, de andere keer uit bijvoorbeeld 2 foto’s of 2 geluidsfragmenten. Maar ook de makkelijk/moeilijk optie komt nog steeds voorbij.

Als de kandidaat niet zeker van zijn zaak is, kan hij nog steeds gebruikmaken van 2 escapes.

Tijdens elke aflevering van Eén tegen 50 worden 2 van de 105 goede doelen van de Postcode Loterij uitgelicht. Daarnaast worden iedere week nieuwe winnaars van de PostcodeStraatprijs bekend gemaakt. Oftewel, niet alleen de mensen in de studio kunnen prijzen winnen.

De Postcode Loterij is een wereldloterij voor mensen ver weg en dichtbij!
Caroline Tensen – Presentatrice Eén tegen 50

Eén tegen 50 en 107 goede doelen

Zondagavond is het tijd voor ‘Postcode Loterij Eén tegen 50’. Het spelprogramma waarbij de kandidaat, als hij wint, naar huis kan gaan met een groot geldbedrag. Maar ook het programma met veel aandacht voor de goede doelen van de Postcode Loterij. Projecten van VluchtelingenWerk, Cruyff Foundation, Mama Cash, The Climate Group en 103 andere organisaties, die zich elke dag inzetten voor een betere wereld voor mens en dier.