African Parks Network

De Postcode Loterij en African Parks Network: samen voor herstel en behoud van Afrikaanse wildparken

Klik hier voor het Youtube kanaal van African Parks Network.

African Parks Network werkt met overheden samen om kwetsbare natuurgebieden te beschermen en te herstellen. De organisatie beheert grote wildparken in diverse Afrikaanse landen, waarbij verduurzaming van de leefomgeving voor dieren en mensen rondom het park centraal staan.

African Parks Network wordt sinds 2010 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking heeft de organisatie voor haar activiteiten 8,6 miljoen euro ontvangen van de loterij. Lees hieronder meer over African Parks Network en zie welk extra project er werd gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor African Parks Network

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook African Parks Network blijven steunen. Zo worden er Afrikaanse wildparken gered en hersteld. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Extra Project van African Parks Network

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft African Parks Network ook een extra schenking voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over dit project.

postcodeloterij. african parks network

Extra Project 2013 - € 890.000,- - Rapid Response Units

Afrikaanse parken staan onder zware druk van stropers. In Azië worden er hoge prijzen betaald voor slagtanden van olifanten en de hoorn van neushoorns. Werden er in 2007 nog 13 neushoorns gestroopt in Afrika, in 2014 lag dit aantal al op 1215. En tussen 2010 en 2012 waren er maar liefst meer dan honderdduizend olifanten slachtoffer. Lees meer

Meer over African Parks Network

Hoe zorgt African Parks Network voor bescherming van Afrikaanse wildparken?

postcodeloterij. African Parks Network.
  • Actief natuurbeheer
    African Parks Network traint rangers om de natuur zo goed mogelijk te beschermen voor bedreigingen van buitenaf, waarvan stroperij er een is. Ook zet African Parks Network verdwenen diersoorten uit om parken te herstellen en geschikt te maken voor toerisme.
  • Aandacht voor de lokale bevolking
    Draagvlakontwikkeling bij de lokale bevolking is een voorwaarde voor succes op de lange termijn. African Parks Network werkt hierbij samen met de lokale gemeenschap om te komen tot duurzaam gebruik van het ecosysteem en investeert o.a. in onderwijsprojecten met een focus op het belang van natuurbehoud.
  • Verduurzaming
    Op drie terreinen probeert African Parks Network de parken te verduurzamen: ecologisch, economisch en sociaal. Ze werken naar een gezond ecosysteem toe, met herstel van de natuur; ontwikkeling van inkomsten uit toerisme en een lokale bevolking die baat heeft bij het voortbestaan van het park.
Steun onze goede doelen en speel mee ›