Onze visie

Wij steunen goede doelen die zich inzetten voor een rechtvaardige en groene wereld. Lees hier meer over onze visie.

Onze missie

Wij werven fondsen voor onze goede doelen en geven bekendheid aan hun werk door het organiseren van een loterij.

Over de Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij, VriendenLoterij & Novamedia

Stichting Aandelen Nationale Goede Doelen Loterijen

Raad van Commissarissen

Directie

- Boudewijn Poelmann -

- Sigrid van Aken -

- Imme Rog -

Managing Directors


- Michiel Verboven -


- Dorine Manson -


- Daan Peters -

Boudewijn Poelmann

Boudewijn Poelmann (1949) werkt als fondsen- en ledenwerver bij Novib voordat hij in 1983 media- en marketingbedrijf Novamedia opzet. Samen met drie vrienden is hij de bedenker en oprichter van de Nationale Postcode Loterij.  

Poelmann is CEO van Novamedia en directie voorzitter van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij, en haar moedermaatschappij Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Als CEO van Novamedia richt hij Postcode Loterijen op in Zweden, de UK en in Duitsland. Sinds december 2014 zijn Novamedia en de Postcode Loterijen met hun goede doelen bijdragen van 9,3 miljard euro de derde grootste private donor wereldwijd, na de Bill and Melinda Gates Foundation en de Wellcome Trust.

In 1991 is Poelmann medeoprichter en aandeelhouder van Independent Media. Deze op één na grootste kranten- en tijdschriftenuitgeverij in Rusland wordt in 2005 verkocht aan Sanoma. In datzelfde jaar staat hij aan de wieg van het financiële dagblad City AM, een zakenkrant in de City van London, en start hij uitgeverij Nieuw Amsterdam. In 2014 neemt Novamedia onder zijn leiding diverse uitgeverijen over en maakt een doorstart mogelijk van online boekenwinkel BookSpot (toen nog: eci) en de Amsterdamse boekwinkel Scheltema.

In 2006 wordt Poelmann verkozen tot 'invloedrijkste speler in de Nederlandse filantropie'  door het filantropievakblad FM en in 2012 wordt hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet voor de samenleving in combinatie met innovatief ondernemerschap en leiderschap. Het Amerikaans tijdschrift ‘Fortune’ plaatst Poelmann in 2014 op een eervolle 16e plek op de World’s Top 25 Eco-Innovators. De gemeente Amsterdam en PwC kenden in 2018 de IJ-prijs toe aan Poelmann, vanwege zijn belangrijke bijdrage aan de internationale profilering en economische, maatschappelijke en culturele ontwikkeling van de stad Amsterdam.

Naast een BA van de Nyenrode Business Universiteit, een BA op het gebied van Marketing en Management van de Universiteit van Oregon behaalt Boudewijn Poelmann een BA aan de Universiteit van Amsterdam voor zijn studie Politieke Wetenschappen.

Sigrid van Aken

Sigrid van Aken (1970) is COO van Novamedia en lid van de directie van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij, en haar moedermaatschappij Holding Nationale Goede Doelen Loterijen.

Van 2002 tot 2005 is Van Aken als Hoofd van afdeling Goede Doelen verantwoordelijk voor de jaarlijkse toewijzingen aan de begunstigden van de drie loterijen. In 2006 wordt zij benoemd tot adjunct-managing director van de drie Goede Doelen Loterijen. Van 2009 tot eind 2012, treedt Van Aken op als voorzitter van de drie managing directors en is verantwoordelijk voor Politiek en Vergunningen (Public Affairs en Juridische Zaken), Operations en IT, Ledenservice en HR.

In 2013 treedt Van Aken toe tot de Raad van Bestuur van Novamedia en daarmee ook tot de directie van de drie Goede Doelen Loterijen, Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en VriendenLoterij.

Novamedia, een social enterprise met een maatschappelijke missie, is eigenaar van diverse loterij formats en merken waaronder de Postcode Loterij. Op dit moment werken goede doelen loterijen met haar formats in Nederland, Groot-Brittannië, Zweden en Duitsland en is Novamedia verantwoordelijk voor de uitvoering van de loterijen. Sinds december 2014 zijn Novamedia en de Postcode Loterij met hun goede doelen bijdragen van 9,3 miljard euro de derde grootste private donor wereldwijd, na de Bill and Melinda Gates Foundation en de Wellcome Trust.

Novamedia gebruikt ook haar media know-how en expertise om het lezen en uitgeven van boeken te bevorderen. Daartoe is zij eigenaar van Uitgeverij Nieuw Amsterdam/Wereldbibliotheek/Bas Lubberhuizen, Boekwinkel Scheltema in Amsterdam en de online boekenwinkel eci. Met haar investeringen in goede doelen loterijen en media activiteiten wil Novamedia bijdragen aan een betere en eerlijke wereld.

Tevens maakt Sigrid van Aken vanaf 2013 deel uit van de Raad van Commissarissen van het GVB. Het GVB is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in en rond de hoofdstad. Naast de exploitatie zijn ook het beheer en onderhoud van het materieel en de railinfrastructuur in de stad in handen van GVB. In 2014 is Van Aken genomineerd voor Topvrouw van het jaar.

Sigrid van Aken heeft na het afronden van gymnasiums-beta, Franse taal-en letterkunde gestudeerd. In 1994 begint haar carrière bij de Rabobank in Parijs. In 1998 treedt Van Aken in dienst van KPMG Consulting en tot 2002 is zij senior consultant op het gebied van IT Management. In 2002 treedt zij in dienst van de Nationale Postcode Loterij omdat zij zich graag wil inzetten voor de civil society.

Imme Rog

Imme Rog is CMO van Novamedia en lid van de directie van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij, en haar moedermaatschappij Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Na afronding van haar studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, start Imme Rog haar loopbaan in de televisiewereld als accountmanager bij het NOB/Dutchview/NEP. In 2000 maakt zij de overstap naar de Goede Doelen Loterijen, waar zij in 2009 managing director wordt.

Als managing director ziet zij kans een jaarlijkse groei in een sterk concurrerende kansspelmarkt te realiseren.  Met haar nadruk op vernieuwing, efficiency en aandacht voor de gehele marketingmix wint zij in 2011 de titel ‘Marketeer of the Year’. Naast haar werk voor de Loterijen was Imme Rog van 2014 tot 2018 bestuurslid van SIRE, Stichting Ideële Reclame, waarvan de laatste drie jaar voorzitter. Imme Rog: “De organisatie is de afgelopen jaren sterk uitgebreid met Postcode Loterijen in Duitsland en Noorwegen. Die ambitieuze, ondernemende aanpak met het doel de wereld mooier te maken spreekt mij erg aan.”

Wie zijn onze Managing Directors?

Michiel Verboven, Dorine Manson & Daan Peters geven dagelijks leiding aan de Goede Doelen Loterijen, waar de Postcode Loterij deel van uit maakt. Wie zijn zij?

Michiel Verboven

Managing Director van de Nationale Postcode Loterij.

Na de Haarlem Business School, begint Michiel Verboven (1976) in 2000 bij Endemol als account manager. Daar leert hij ook de Goede Doelen Loterijen kennen, waar hij in 2002 als Marketing Medewerker Sponsor Bingo Loterij (nu VriendenLoterij) aan de slag gaat. De functies Hoofd Marketing Sponsor Bingo Loterij in 2007 en drie jaar later Hoofd Marketing & Internet Nationale Postcode Loterij volgen. In 2013 verruilt hij deze functie voor die van Managing Director Goede Doelen Loterijen. Michiel Verboven is voorzitter van de Managing Directors en binnen de Goede Doelen Loterijen verantwoordelijk voor de afdelingen Dataservice, Bestanden & Intelligence, Legal, Marketing VriendenLoterij, Marketing Nationale Postcode Loterij, Concept Center en Online Marketing Innovatie. De Loterijen ‘future-proof’ maken en houden is een belangrijk speerpunt in zijn takenpakket en een intrinsieke motivatie.

Dorine Manson

Managing Director van de Nationale Postcode Loterij.

Dorine Manson (1966) komt uit Beetsterzwaag (Friesland). Na haar studie geschiedenis in Groningen werkte ze van 1993 tot 2002 bij PwC als consultant en manager subsidieadviseurs. Sinds 2002 was Manson bij de gemeente Amsterdam hoofd Economische Ontwikkeling en later directeur Economische Zaken. In september 2010 startte ze als directeur en later bestuursvoorzitter van VluchtelingenWerk Nederland, een organisatie met enkele honderden betaalde medewerkers en ruim 13.000 vrijwilligers. Dorine Manson is verantwoordelijk voor de afdelingen Politiek & Vergunningen, Goede Doelen, In- en Externe Communicatie, Risk Management, Informatiebeveiliging en Huisvesting.

Daan Peters

Managing Director van de Nationale Postcode Loterij.

Daan Peters (1971) woont tijdens zijn studie Journalistiek in de van Eeghenstraat in Amsterdam, waar de Nationale Postcode Loterij gevestigd is. In oktober 1993 begint hij als buurjongen zijn carrière bij de Loterij als beller in het telefoonteam. Na een periode als projectmedewerker op de afdeling Communicatie & Media bij Stichting DOEN, het initiatieffonds van de loterij, gaat hij terug naar de loterij waar de afdeling Televisie dan wordt opgericht. Daar is hij onder meer verantwoordelijk voor de diverse wekelijkse tv-programma’s en speciale wervingsshows en prijsuitreikingen. Met zijn interesse in marketing en lotverkoop en een geslaagde campagne voor het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht wordt Daan in 2004 verantwoordelijk voor de afdeling Marketing van de BankGiro Loterij. Later komt de afdeling Marketing van de VriendenLoterij daar nog bij.

In 2013 maakt Daan de overstap naar Marketing & Internet van de Nationale Postcode Loterij, waar hij zorgt voor een duurzame groei van het aantal deelnemers en loten.

Vanaf 1 juni 2018, na bijna 25 dienstjaren, verruilt hij zijn functie voor die van Managing Director Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij, VriendenLoterij). Hij is hierbij verantwoordelijk voor de afdelingen Ledenservice, Financiën, Televisie & Events, Marketing & Partnerships BankGiro Loterij, HR en OR. Daan is een creatieve verbinder met een hands-on mentaliteit en kent met zijn jarenlange ervaring de loterijen van binnen en buiten.