Onze visie

Wij steunen goede doelen die zich inzetten voor een rechtvaardige en groene wereld. Lees hier meer over onze visie.

Onze missie

Wij werven fondsen voor onze goede doelen en geven bekendheid aan hun werk door het organiseren van een loterij.

Over de Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij, VriendenLoterij & Novamedia

Stichting Aandelen Nationale Goede Doelen Loterijen

Raad van Commissarissen

Directie

Managing Directors

Sigrid van Aken

Sigrid van Aken (1970) is CEO van Novamedia en directievoorzitter van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij, en haar moedermaatschappij Holding Nationale Goede Doelen Loterijen.

Sinds 2013 is ze lid van de Raad van Bestuur van Novamedia, eerst als COO, later ook CFO en sinds maart 2020 als CEO. Daarvoor was ze 3 jaar voorzitter van het Managing Directors-team van de Goede Doelen Loterijen. Sinds 2002 was ze al actief in diverse rollen waaronder Hoofd afdeling Goede Doelen. Haar expertise ligt daarnaast op de diverse terreinen van de Loterij-operatie inclusief de IT-functie, tot aan het beheer van de vergunning, stakeholdercontacten en toezichthouders. Vanuit Novamedia is ze betrokken geweest bij het opzetten van nieuwe loterijen in Duitsland en Noorwegen en het implementeren van de nieuwe governance van de social enterprise.

Sigrid van Aken maakt vanaf 2013 deel uit van de Raad van Commissarissen van het GVB. Het GVB is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in en rond de hoofdstad. Naast de exploitatie zijn ook het beheer en onderhoud van het materieel en de railinfrastructuur in de stad in handen van GVB.

Na het afronden van gymnasiums-beta, studeerde Sigrid van Aken Franse taal- en letterkunde. In 1994 begint haar carrière bij de Rabobank in Parijs. In 1998 treedt Van Aken in dienst van KPMG Consulting en tot 2002 is zij senior consultant op het gebied van IT Management. In 2002 start zij bij de Nationale Postcode Loterij omdat zij zich graag wil inzetten voor de civil society.

Sigrid zet zich graag in voor initiatieven die er toe doen, en voor moedige mensen die de wereld groener, leefbaarder en rechtvaardiger willen maken. Ze houdt van intensief samenwerken met collega’s aan iets groots, met positieve impact voor anderen. Met in gedachten de woorden van de eerste internationale ambassadeur van de Postcode Loterij Nelson Mandela; ‘It always seems impossible untill it’s done’.

Met een flinke dosis optimisme en doorzettingsvermogen kunnen mensen samen veel bereiken. Sigrid en haar man hebben een zoon van 15 en dochter van 13. Ze houdt van een actief leven, met familie en vrienden en is graag in de bergen en op het water.

Boudewijn Poelmann

Boudewijn Poelmann (1949) werkt als fondsen- en ledenwerver bij Novib voordat hij in 1983 media- en marketingbedrijf Novamedia opzet. Samen met drie vrienden is hij de bedenker en oprichter van de Nationale Postcode Loterij.  

Poelmann is lid van de Raad van Bestuur van Novamedia. Hij was tot maart 2020 CEO van Novamedia en in die hoedanigheid directie voorzitter van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij, en haar moedermaatschappij Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. 

In 1991 is Poelmann medeoprichter en aandeelhouder van Independent Media. Deze op één na grootste kranten- en tijdschriftenuitgeverij in Rusland wordt in 2005 verkocht aan Sanoma. In datzelfde jaar staat hij aan de wieg van het financiële dagblad City AM, een zakenkrant in de City van London, en start hij uitgeverij Nieuw Amsterdam. In 2014 neemt Novamedia onder zijn leiding diverse uitgeverijen over en maakt een doorstart mogelijk van online boekenwinkel BookSpot (toen nog: eci) en de Amsterdamse boekwinkel Scheltema.

In 2006 wordt Poelmann verkozen tot 'invloedrijkste speler in de Nederlandse filantropie'  door het filantropievakblad FM en in 2012 wordt hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet voor de samenleving in combinatie met innovatief ondernemerschap en leiderschap. Het Amerikaans tijdschrift ‘Fortune’ plaatst Poelmann in 2014 op een eervolle 16e plek op de World’s Top 25 Eco-Innovators. De gemeente Amsterdam en PwC kenden in 2018 de IJ-prijs toe aan Poelmann, vanwege zijn belangrijke bijdrage aan de internationale profilering en economische, maatschappelijke en culturele ontwikkeling van de stad Amsterdam.

Naast een BA van de Nyenrode Business Universiteit, een BA op het gebied van Marketing en Management van de Universiteit van Oregon behaalt Boudewijn Poelmann een BA aan de Universiteit van Amsterdam voor zijn studie Politieke Wetenschappen.

Imme Rog

Imme Rog is CMO van Novamedia en lid van de directie van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij, en haar moedermaatschappij Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Na afronding van haar studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, start Imme Rog haar loopbaan in de televisiewereld als accountmanager bij het NOB/Dutchview/NEP. In 2000 maakt zij de overstap naar de Goede Doelen Loterijen, waar zij in 2009 managing director wordt.

Als managing director ziet zij kans een jaarlijkse groei in een sterk concurrerende kansspelmarkt te realiseren.  Met haar nadruk op vernieuwing, efficiency en aandacht voor de gehele marketingmix wint zij in 2011 de titel ‘Marketeer of the Year’. Naast haar werk voor de Loterijen was Imme Rog van 2014 tot 2018 bestuurslid van SIRE, Stichting Ideële Reclame, waarvan de laatste drie jaar voorzitter. Imme Rog: “De organisatie is de afgelopen jaren sterk uitgebreid met Postcode Loterijen in Duitsland en Noorwegen. Die ambitieuze, ondernemende aanpak met het doel de wereld mooier te maken spreekt mij erg aan.”

Michiel Verboven

Michiel Verboven (1976) is CCO van Novamedia en lid van de directie van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij, en haar moedermaatschappij Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Na de Haarlem Business School, begint Michiel in 2000 bij Endemol als account manager. Daar leert hij ook de Loterijen kennen, waar hij in 2002 als Marketing Medewerker Sponsor Bingo Loterij (nu VriendenLoterij) aan de slag gaat. De functies Hoofd Marketing Sponsor Bingo Loterij in 2007 en drie jaar later Hoofd Marketing & Internet Nationale Postcode Loterij volgen.

In 2013 verruilt hij deze functie voor die van Managing Director Goede Doelen Loterijen tot zijn benoeming in de directie in juni 2020. Als voorzitter van de Managing Directors was hij onder andere verantwoordelijk voor de afdelingen Dataservice/IT en de marketing afdelingen. De Loterijen ‘future-proof’ maken en houden is een belangrijk speerpunt in zijn takenpakket en een intrinsieke motivatie.

Wie zijn onze Managing Directors?

Daan Peters, Dorine Manson en Lennaert Kuijpers geven dagelijks leiding aan de Goede Doelen Loterijen, waar de Postcode Loterij deel van uit maakt. Wie zijn zij?

Daan Peters

Managing Director van de Nationale Postcode Loterij.

Daan Peters (1971) woont tijdens zijn studie Journalistiek in de van Eeghenstraat in Amsterdam, waar de Nationale Postcode Loterij gevestigd is. In oktober 1993 begint hij als buurjongen zijn carrière bij de Loterij als beller in het telefoonteam. Na een periode als projectmedewerker op de afdeling Communicatie & Media bij Stichting DOEN, het initiatieffonds van de loterij, gaat hij terug naar de loterij waar de afdeling Televisie dan wordt opgericht. Daar is hij onder meer verantwoordelijk voor de diverse wekelijkse tv-programma’s en speciale wervingsshows en prijsuitreikingen. Met zijn interesse in marketing en lotverkoop en een geslaagde campagne voor het tv-programma Postcode Loterij Miljoenenjacht wordt Daan in 2004 verantwoordelijk voor de afdeling Marketing van de BankGiro Loterij. Later komt de afdeling Marketing van de VriendenLoterij daar nog bij.

In 2013 maakt Daan de overstap naar Marketing & Internet van de Nationale Postcode Loterij, waar hij zorgt voor een duurzame groei van het aantal deelnemers en loten.

Vanaf 1 juni 2018, na bijna 25 dienstjaren, verruilt hij zijn functie voor die van Managing Director Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij, VriendenLoterij). Hij is hierbij verantwoordelijk voor de afdelingen Televisie & Events, Marketing Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij, BankGiro Loterij Marketing en Partnerships. En daarnaast voor Concept Center, onze ambassadeurs en huisvesting. Daan is een creatieve verbinder met een hands-on mentaliteit en kent met zijn jarenlange ervaring de loterijen van binnen en buiten.

Dorine Manson

Managing Director van de Nationale Postcode Loterij.

Dorine Manson (1966) komt uit Beetsterzwaag (Friesland). Na haar studie geschiedenis in Groningen werkte ze van 1993 tot 2002 bij PwC als consultant en manager subsidieadviseurs. Sinds 2002 was Manson bij de gemeente Amsterdam hoofd Economische Ontwikkeling en later directeur Economische Zaken. In september 2010 startte ze als directeur en later bestuursvoorzitter van VluchtelingenWerk Nederland, een organisatie met enkele honderden betaalde medewerkers en ruim 13.000 vrijwilligers. Dorine Manson is verantwoordelijk voor de afdelingen Politiek & Vergunningen, Goede Doelen, In- en Externe Communicatie, Risk Management en Informatiebeveiliging.

Lennaert Kuijpers

Managing Director van de Nationale Postcode Loterij.

Lennaert Kuijpers (1983) woont met zijn vrouw en twee dochters (zeven en negen) in Vlaardingen. Na het behalen van zijn HBO opleiding Hogere informatica aan de Hogeschool Rotterdam in 2005, start hij als Software Ontwikkelaar bij Atos Origin. In de jaren daarop groeit hij naar de rol van business consultant, waarin hij met zijn optimisme, deskundigheid en verbindende kracht complexe IT uitdagingen tot een goed einde brengt. In 2014 begint zijn Novamedia avontuur bij de Postcode Loterij in Groot-Brittannië als plaatsvervangend hoofd Dataservice, in 2016 gevolgd door de functie Hoofd Dataservice van de Goede Doelen Loterijen.  

In 2020 verruilt hij deze functie voor die van Managing Director Goede Doelen Loterijen, waar hij verantwoordelijk is voor de afdelingen Dataservice, Ledenservice, Financiën, HR, Marketing Intelligence & Technology en Facilitaire dienst. 

De rollen van familieman, IT-er, rasoptimist en tekenaar combineert hij in zijn dagelijkse manier van werken, om gezamenlijk en met veel plezier doelen te bereiken.