Liliane Fonds

Het Liliane Fonds en de Postcode Loterij: samen gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden sterker maken

Het Liliane Fonds helpt kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden met medische en sociale revalidatie. De organisatie draagt bij aan een wereld waarin ook arme kinderen met een handicap al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. Samen met lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika maakt het Liliane Fonds kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. Het Liliane Fonds wordt sinds 2000 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie voor haar activiteiten 19,7 miljoen euro van de loterij. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van het Liliane Fonds en zie welke extra projecten er werden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor het Liliane Fonds

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook het Liliane Fonds blijven steunen. Zo kan de organisatie blijven werken aan het sterker maken van gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Extra projecten van het Liliane Fonds

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft het Liliane Fonds ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over deze projecten.   Meer over het Liliane Fonds >

Wat doet het Liliane Fonds?

  • Het Liliane Fonds draagt bij aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook arme kinderen met een handicap al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. Samen met lokale organisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika maakt het Liliane Fonds kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker.
  • Het Liliane Fonds vermindert de belemmeringen die een direct gevolg van de handicap zijn en maakt kinderen weerbaar en zelfbewust. De situatie, het karakter en de behoeften van een kind zijn altijd het uitgangspunt bij de ondersteuning. De ouders of verzorgers vervullen een sleutelrol.
  • Het Liliane Fonds vermindert de belemmeringen die kinderen ondervinden doordat de omgeving niet op hun participatie is ingesteld. Denk aan de (sociale) infrastructuur, communicatie, houding en gedrag van andere mensen en het beleid van de (lokale) overheid.
Steun onze goede doelen en speel mee ›