Peace Parks Foundation

De Peace Parks Foundation en de Postcode Loterij: voor een rechtvaardige wereld waarin grote natuurparken bijdragen aan economische vooruitgang in zuidelijk Afrika

Door het creëren van enorme natuurgebieden over landgrenzen heen in zuidelijk Afrika realiseert de Peace Parks Foundation bijzondere grensoverschrijdende natuurgebieden. Hiermee ondersteunt de Peace Parks Foundation de economische ontwikkeling, het behoud van biodiversiteit en regionale stabiliteit.

Dat is goed voor de lokale bevolking. Want toerisme als mogelijke inkomstenbron kan armoede tegengaan. Daarnaast zorgt duurzaam landgebruik en bos- en natuurbeheer voor betere toegang tot gezonde voeding, gezondheidszorg en onderwijs.

De Peace Parks Foundation wordt sinds 2002 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 34,1 miljoen euro voor haar activiteiten. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van de organisatie en zie welke extra projecten de Peace Parks Foundation kan realiseren dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor de Peace Parks Foundation

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook de Peace Parks Foundation blijven steunen. Zo kan de organisatie blijven inzetten op vrede, welvaart en stabiliteit voor de huidige en toekomstige generaties.

Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Projecten van de Peace Parks Foundation

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft de Peace Parks Foundation ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over deze projecten.
postcodeloterij. peace parks foundation

Droomfonds 2014 – € 14.400.000,- – Neushoorns zijn goud waard

De neushoorn is een doelwit van stropers en wordt ernstig met uitsterven bedreigd. Niets doen voor de neushoorn is geen optie. De droom van de Peace Parks Foundation en het Wereld Natuur Fonds is om de neushoorn voor uitsterven te behoeden. Zij hebben hiervoor een brede aanpak ontwikkeld. De Postcode Loterij heeft Peace Parks Foundation en het Wereld Natuur Fonds gesteund met een bedrag van 14,4 miljoen euro voor dit droomproject. Lees meer

Extra project - Peace Parks

In 2000 hebben de ministers van Zuid-Afrika en Mozambique de wens uitgesproken om een nieuw grensoverschrijdend park te creëren, een project op naam van Peace Parks. Dit park met de naam Lubombo is een samenvoeging van het Tembe Elephant Park in Zuid-Afrika en het Maputo Special Reserve in Mozambique. In het hart van het nieuwe park ligt Maputoland. Dit gebied wordt gerekend tot één van de 34 laatste biodiversiteit-hotspots van de wereld. Lees meer

Meer over Peace Parks Foundation ›

Hoe realiseert de Peace Parks Foundation haar doelstellingen?

postcodeloterij. peace parks foundation.
  • Door samen te werken met bestaande organisaties en processen te faciliteren die ertoe leiden dat overheden graag met elkaar samenwerken om grensoverschrijdende natuurparken te realiseren.
  • Door vast te houden aan het originele concept, dat wil zeggen; 1. Door zich te richten op het identificeren van grote natuurgebieden die in potentie veel lokale gemeenschappen goed zullen doen. 2. Door de focus te leggen op onderwijs in park- en toerisme management. 3. Door aandacht te besteden aan infrastructuur in deze grensoverschrijdende parken.
  • Door excellent financieel management en nooit toe te geven aan corruptie.
Steun onze goede doelen en speel mee ›