Rutgers

Rutgers en de Nationale Postcode Loterij: een sterke combinatie

Het beleven van seksualiteit moet voor iedereen vrijwillig, prettig en veilig zijn. Daar staat Rutgers voor. In Nederland, Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika werkt Rutgers daarom aan de verbetering van de gezondheid en rechten op het gebied van liefde, seksualiteit en het krijgen van kinderen. De organisatie doet onderzoek, beïnvloedt beleid en ondersteunt zorg- en onderwijsprofessionals.

Rutgers wordt sinds 2002 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie voor haar activiteiten 12,7 miljoen euro van de loterij. Lees hieronder meer over de werkzaamheden van Rutgers en zie welke extra projecten er werden gerealiseerd dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor Rutgers

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan de Postcode Loterij ook Rutgers blijven steunen. Openheid over seksualiteit en toegang tot voorlichting en zorg voorkomt ongewenste zwangerschappen, abortus en soa’s en hiv. Daar kan Rutgers voor blijven zorgen dankzij de deelnemers. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen.

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Projecten van Rutgers

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Rutgers ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over deze projecten.

Extra project 2014 – € 2.060.00,- – Gewoon… Ongesteld

Extra project 2014 – € 2.060.00,- – Gewoon… Ongesteld

In India zijn meisjes en vrouwen enorm beperkt in hun bewegingsvrijheid als ze ongesteld zijn. Ze mogen dan niet meer deelnemen aan het openbare leven en kunnen niet naar school. Door het taboe op menstruatie weten vrouwen en meisjes niet hoe ze zichzelf goed moeten verzorgen. Lees meer

Extra project 2012 – € 1.980.00,- – Lovebuzz!

In dit project gaat Rutgers met de LoveBuzz naar middelbare scholen toe en maakt seks bespreekbaar onder eerstejaars leerlingen. In een omgebouwde vrachtwagen ontvouwt zich een mobiele ontdekkingstocht op het schoolplein. Een interactief spelprogramma met ervaringen van leeftijdsgenoten daagt jongeren uit om met elkaar in gesprek te gaan. Lees meer

Extra project 2012 – € 1.710.00,- – M-learning voor een gezond Afrika

AMREF Flying Doctors ontwikkelt samen met Rutgers, Afrikaanse overheden en partnerorganisaties een onderwijs- en kennisapplicatie voor verpleeg- en verloskundigen voor mobiele telefoons. Via de lesmodules, een database met medische informatie en een communicatieplatform kunnen de zorgverleners zich professioneel ontwikkelen en hun medische kennis bijhouden. Ook advies inwinnen bij collega’s en deskundigen is onderdeel van het programma. Lees meer

Meer over Rutgers >

Hoe zorgt Rutgers voor seksuele gezondheid en rechten wereldwijd?

postcodeloterij. rutgers wpf
  • Seksualiteit en het krijgen van kinderen wordt in veel landen overschaduwd door taboes en gezondheidsrisico’s. Probeer in India maar eens condooms te kopen als je niet getrouwd bent. Ben je homo en woon je in Oeganda? Dan ben je strafbaar. De wereldwijde aanpak van Rutgers is uniek, omdat ze ieders seksuele gezondheid en rechten verbeteren met voorlichtingsmateriaal, adviezen en trainingen voor professionals in het onderwijs en in de zorg.
  • De onderzoeken van Rutgers geven inzicht in ontwikkelingen op dit gebied en leveren het bewijs voor de noodzaak beleid te maken op bepaalde onderwerpen als het voorkomen van seksueel geweld.
  • Met pleitbezorging bij overheden en beleidsmakers in binnen- en buitenland zet Rutgers zich in voor betere wet- en regelgeving – en de naleving ervan.
Steun onze goede doelen en speel mee ›