Save the Children

Save the Children en de Postcode Loterij: samen levens redden

Save the Children redt de levens, de dromen en de toekomst van kinderen met betere medische zorg, beter onderwijs en betere leefomstandigheden. In hun 95-jarig bestaan zijn zij uitgegroeid tot ’s werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie.

Save the Children wordt sinds 2002 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Save the Children met hulp van de loterij al €15,7 miljoen mogen ontvangen om de toegankelijkheid en de kwaliteit van basisonderwijs te verbeteren voor de meest kwetsbare kinderen in de wereld.

Lees hieronder meer over de werkzaamheden van Save the Children en zie welke extra projecten er konden worden gerealiseerd dankzij de steun van de deelnemers van de Postcode Loterij.

Winnen voor kinderen

De Nationale Postcode Loterij steunt 95 goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dankzij haar deelnemers kan Save the Children de zorg blijven bieden die nodig is, zodat kinderen niet overlijden aan makkelijk te voorkomen ziektes als longontsteking of uitdroging bij diarree. Ze zorgen ervoor dat ondervoede kinderen speciaal voedsel krijgen om aan te sterken. Als het noodlot toeslaat, zijn ze snel ter plaatse om levens te redden. Wilt u net als 2,7 miljoen andere Nederlanders geven aan het goede doel, speel dan (extra) mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Steun onze goede doelen en speel mee ›

Projecten Save the Children

Naast de reguliere bijdrage heeft Save the Children een extra schenkingenbijdrage voor bijzondere projecten van de Postcode Loterij ontvangen. Zie hieronder meer informatie over de projecten die door deze steun mogelijk zijn gemaakt.

Extra project 2015 – € 2.090.000,- – Een betere toekomst begint bij Kinderboeken

Extra project 2015 – € 2.090.000,- – Een betere toekomst begint bij Kinderboeken

Door decennialange conflicten en de vernietiging van boeken hebben veel Afghaanse kinderen nog nooit een boek ingezien, terwijl bekend is dat lezen essentieel is voor hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Kinderen die van jongs af aan lezen, hebben een groter begrip en een ruimere woordenschat dan niet-lezers. Vaardige lezers kunnen betere keuzes maken voor hun gezondheid, ze ontwikkelen zich sneller, volgen vaak een hogere opleiding en hebben een betere kans op een goede baan. Lees meer

Meer over Save the Children ›

Hoe gaat Save the Children te werk?

Save the Children richt zich op het redden van levens,  en het redden van de dromen en de toekomst van kinderen. Medische zorg, goede voeding en voorlichting redden levens. Leren lezen en schrijven, maar ook leren over kinderrechten, beroepsmogelijkheden, vrede en veiligheid bieden kansen voor een betere toekomst.
 • Gezondheidszorg
  Zij zorgen ervoor dat kinderen de eerste jaren na hun geboorte overleven. Er overlijden jaarlijks miljoenen kinderen voor hun vijfde levensjaar. Kinder- en moedersterfte voorkomen is daarom een van de kernactiviteiten. Voeding, voorlichting en medische zorg zijn daarbij cruciaal.
 • Onderwijs
  Onderwijs speelt een centrale rol bij het redden van hun dromen en hun toekomst. Op school leren kinderen niet alleen het alfabet en rekenen, maar ook over respect, verdraagzaamheid en vrede. Dit geeft kinderen de kans op een betere baan en economische onafhankelijkheid. Hiermee kunnen ze de cirkel van armoede doorbreken. Onderwijs van de huidige generatie werkt dus door in de generaties die komen.
 • Bescherming
  In veel landen is de veiligheid en de toekomst van kinderen voortdurend in gevaar door conflicten, misbruik en uitbuiting. Bovendien kunnen kinderen pas naar school als ze ze weten te ontsnappen van uitbuiting en geweld. Emancipatie van kinderen is daarom ongelooflijk belangrijk!
 • Noodhulp
  De noodhulp die zij verlenen is gericht op kinderen en hun ouders die getroffen worden door noodsituaties, zoals natuurgeweld, hongersnood of oorlog. Save the Children biedt onderdak, eten, schoon water en gezondheidszorg. Na het verlenen van noodhulp gaat de hulp over in wederopbouw.
Steun onze goede doelen en speel mee ›