De Postcode Loterij reiskoffer

Superlicht, sterk en bovenal duurzaam.

 

Reizen is natuurlijk al leuk, maar wordt nog leuker met de Postcode Loterij reiskoffer.

De koffer is extreem sterk en superlicht. In de koffer is circa 2,7 kg aan 100% gerecycled plastic verwerkt en diverse onderdelen zijn zelfs gemaakt van oude visnetten en touwen, wereldwijd verzameld in havens i.s.m. Waste Free Oceans. Bovendien wordt dezelfde hoeveelheid plastic, die gebruikt is voor het maken van onze koffers, opgeruimd uit de drie meest vervuilde rivieren in Bali door Sungai Watch onder toeziend oog van Plastic Soup Foundation.

Ook bij de productie van de koffers staat duurzaamheid centraal  - van de binnenvoering tot de verpakking. De fabriek waar de koffers worden geproduceerd, is duurzaam gecertificeerd en sociaal verantwoord. Dit maakt deze koffer verreweg de meest milieuvriendelijke die er is.

Lees hieronder meer over de totstandkoming, van visnet tot koffer.

 

Blok_3_300x200_MB.jpg

1.     Verzamelen 

Resten van visnetten en touwen uit de maritieme sector staan in de top 10 van meest gevonden items in internationale zwerfafvalstatistieken.

Onbruikbare producten aan land brengen is niet altijd mogelijk vanwege wetgeving of bepalingen in havens die dat verhinderen. In Nederland mogen schepen nog steeds de haven verlaten met afval aan boord. Eenmaal op zee is er geen controle meer op wat er met dat afval gebeurt.

2. Sorteren en schoonmaken

 

De Postcode Loterij en Princess Traveller zijn een samenwerking aangegaan met een van de weinige bedrijven die heel ver is op het gebied van recyclingtechnologieën.

Ingezamelde oude visnetten en touwen van over de hele wereld worden naar dit bedrijf gebracht en hier gesorteerd, gewassen en schoongemaakt.

 

Blok_4_300x200_MB.jpg
Blok_5_300x200_MB.jpg

3.     Verwerken tot korrels

 

Dit materiaal wordt verwerkt tot korrels die weer gebruikt kunnen worden voor nieuwe producten en onderdelen.

Door ‘gewoon’ plastic in hun producten te vervangen door deze korrels, dragen de Postcode Loterij en Princess Traveller automatisch bij aan het besparen van aanzienlijke hoeveelheden CO2-emissies.

Hierdoor leveren we als eerste in de reisbranche een concrete bijdrage aan een beter milieu en een duurzamere manier van reizen.

 

4.     Gerecycled Ocean Bound Plastic gebruikt in onderdelen van de koffer

 

Het gerecyclede Ocean Bound Plastic wordt verscheept naar de fabriek om een nieuwe levenscyclus te beginnen in specifieke onderdelen van de Postcode Loterij-reiskoffer.

Princess Traveller, GreenWavePlastics en Plastic Soup Foundation werken ondertussen aan een plan om de koffers aan het einde van hun levensduur weer in te nemen. De grondstoffen kunnen zo weer voor een nieuwe cyclus worden ingezet.

 

Blok_6_300x388_MB.jpg

Partners

De Nationale Postcode Loterij werkt voor dit project samen met vier partijen die allemaal een specifieke bijdrage aan dit duurzame product hebben geleverd. Deze samenwerking is minstens zo bijzonder als het resultaat zelf!

Princess Traveller

Princess Traveller staat voor zorgeloos reizen! Zij hechten zowel veel waarde aan het welzijn van de reizigers, als aan het welzijn van het milieu.

Lees meer

Plastic Soup Foundation

Al jaren is Plastic Soup Foundation de autoriteit als het gaat om het aankaarten van het ‘plasticprobleem’. Dé aanleiding om Plastic Soup Foundation te betrekken bij dit project is hun brede expertise en visie op oplossingen.

Lees meer

Project Sungai Watch Bali

Sungai Watch is een organisatie die rivieren opruimt en als missie heeft waterwegen te beschermen en begint daarmee in Indonesië. Zij geloven in de kracht van data om het gesprek aan te gaan met bedrijven (over hun uitgebreide verantwoordelijkheid als producent), distributeurs, overheden en consumenten. Bekijk het filmpje om meer te zien over hun goede werk en prachtige resultaten.

Lees meer

Waste Free Oceans

Waste Free Oceans zet zich in voor de transformatie van oceaanplastic. Hun belangrijkste doel is de wereldwijde impact van zwerfvuil op zee te verminderen.

Lees meer