Alzheimer Nederland

Alzheimer komt steeds dichterbij. Ieder uur komen er drie patiënten bij. Alzheimer Nederland zet zich al sinds 1984 in voor een betere toekomst voor mensen met dementie en hun omgeving.

Alzheimer Nederland richt zich op het voorkomen en genezen van dementie. Dit doen ze door het financieren van wetenschappelijk onderzoek, omdat dit de enige manier is om de strijd tegen dementie te winnen.

Onderzoek, voorlichting en hulp

Zolang dementie nog een ongeneeslijke ziekte is, blijft de stichting werken aan verbetering van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving. Alzheimer Nederland geeft voorlichting en biedt mogelijkheden voor hulp en lotgenotencontact, zoals een Alzheimer Café.

De bijdrage van de Nationale Postcode Loterij wordt met name gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar dementie en voor hulp en ondersteuning aan mensen met dementie en hun naasten.

Dementie

Dementie is nu nog een ziekte die leidt tot totale afhankelijkheid en uiteindelijk tot de dood. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. De kans dat u zelf dementie krijgt, is 1 op 5. Daarom is een versnelling van de zoektocht naar oplossingen noodzakelijk.

Uw steun

Alzheimer Nederland heeft sinds 2002 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is Alzheimer Nederland een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

Alzheimer Nederland

Gesteund sinds
2002
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.418.000

Extra projecten van Alzheimer Nederland

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Alzheimer Nederland ook extra financiering voor een extra project ontvangen. Zie hieronder meer informatie over projecten die door de jaarlijkse en de extra bijdrage van de Postcode Loterij konden worden gerealiseerd.

Extra project 2020 - € 418.000 - Kookclub Misverstand

Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

Benieuwd naar het werk van AlzheimerNL? 

Naar de website