Bas van de Goor Foundation

De Bas van de Goor Foundation zet zich sinds 2006 in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door hen in beweging te brengen.

Sporten is voor iedereen goed, maar voor mensen met diabetes soms best ingewikkeld. Terwijl het juist voor deze groep heel veel positieve effecten heeft, bijvoorbeeld op hun bloedsuikerwaardes en hun medicijngebruik. De stichting informeert mensen met diabetes over deze effecten via de website en tijdens activiteiten. De organisatie is opgericht door oud-volleyballer Bas van de Goor.

Het belang van sport

De Bas van de Goor Foundation houdt van actief bezig zijn. Dus geen urenlange theorie, maar gewoon zelf ervaren en met elkaar bespreken. Zo leert een kind tijdens een sportkamp dat hij niet de enige is met diabetes en hoe hij zijn diabetes zelfstandig kan regelen, terwijl ouders even een paar dagen ‘diabetes-vrij’ hebben. Tijdens gezinsweekenden creëert de stichting begrip binnen het hele gezin over hoe dat nu werkt: bloedsuikers meten, koolhydraten tellen en insuline spuiten. Volwassenen daagt de Bas van de Goor Foundation op elk niveau uit. Van wandelen in Nederland tot fietsen in de Spaanse Pyreneeën of rennen in New York. De stichting wil iedereen met diabetes inspireren tot een sportief leven.

Dankzij de steun van de Nationale Postcode Loterij kan de Bas van de Goor Foundation jaarlijks meer dan 10.000 mensen met diabetes in beweging brengen.

Bas van de Goor Foundation

Gesteund sinds
2009
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.000.000
Martijn_DuimenOmhoog.png

Steun Bas van de Goor Foundation en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 150 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee