Clinton Foundation en de Postcode Loterij: bouwen aan een betere wereld

De Clinton Foundation is in 2001 opgericht door oud-president van de Verenigde Staten Bill Clinton. De Clinton Foundation is actief in 37 landen wereldwijd. Zij richt zich op gezondheidszorg, betere kansen voor vrouwen en meisjes, het voorkomen van ziekten (o.a. obesitas), het creëren van economische kansen en groei, en het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering.

De Clinton Foundation wordt sinds 2005 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 27,7 miljoen euro van de loterij. De ongeoormerkte bijdrage van de Postcode Loterij wordt uitgegeven aan werkzaamheden van de Foundation op het gebied van ‘international & climate work’.

Clinton Foundation

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking
Gesteund sinds
2005
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 27,7 miljoen

Steun de Clinton Foundation en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 103 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Benieuwd naar het werk van de Clinton Foundation?

Naar de website