Clinton Foundation en de Postcode Loterij: bouwen aan een betere wereld

De Clinton Foundation is in 2001 opgericht door oud-president van de Verenigde Staten Bill Clinton. De Clinton Foundation is actief in 37 landen wereldwijd. Zij richt zich op gezondheidszorg, betere kansen voor vrouwen en meisjes, het voorkomen van ziekten (o.a. obesitas), het creëren van economische kansen en groei, en het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering.

De Clinton Foundation wordt sinds 2005 gesteund door de Postcode Loterij.
Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 33,2 miljoen euro van de loterij. De ongeoormerkte bijdrage van de Postcode Loterij wordt uitgegeven aan werkzaamheden van de Foundation op het gebied van ‘international & climate work’.

Clinton Foundation

Thema's
Ontwikkelings-samenwerking
Gesteund sinds
2005
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 10.850.000,-

Bijzondere projecten van de Clinton Foundation

Naast de reguliere jaarlijkse bijdrage heeft de Clinton Foundation ook extra financiering voor een bijzonder project van de Postcode Loterij ontvangen. Zie hieronder meer informatie over het project wat hierdoor mogelijk is gemaakt.

Extra project 2019 - € 1.850.000 - Energy transition Curacao

Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

clintonfoundation_benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van de Clinton Foundation?

Naar de website