Dokters van de Wereld en de Postcode Loterij: samen voor een universele toegang tot medische zorg

Dokters van de Wereld is onderdeel van het wereldwijde netwerk van Médecins du Monde en strijdt wereldwijd voor toegang tot medische zorg. Mensen zonder verblijfspapieren ondervinden enorme obstakels op hun weg naar medische hulp. Hierdoor ontvangen ze niet of te laat de benodigde medische hulp, waardoor zij onnodig lijden. Dokters van de Wereld strijdt samen met meer dan duizend vrijwilligers om medische zorg voor kwetsbare groepen toegankelijk te maken.

Dokters van de Wereld wordt sinds 2009 door de Postcode Loterij gesteund.
Sinds de start van de samenwerking heeft de organisatie 7,1 miljoen euro ontvangen van de loterij.

Dokters van de Wereld

Thema's
Mensenrechten
Gesteund sinds
2009
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 3.484.000,-

Hoe maakt Dokters van de Wereld medische zorg toegankelijk?

Directe Hulpverlening

Onder de vlag van het project ‘Operatie Glimlach’ vertrekken er ieder jaar meerdere chirurgische teams naar ontwikkelingslanden. Geheel vrijwillig opereren deze teams honderden kinderen aan opgelopen of aangeboren gezichtsafwijkingen. Hierdoor krijgen de kinderen een kans op een volwaardige toekomst.

Bemiddeling naar medische zorg

Ongedocumenteerde migranten die worden geweigerd door huisartsen en ziekenhuizen begeleidt Dokters van de Wereld naar reguliere zorg. Dokters van de Wereld zoekt contact met de artsen en medische instanties, bespreekt met hen de regels en mogelijkheden en zorgt er zo voor dat meer dan 90% van de bemiddelingen slaagt.

Pleitbezorging

Dokters van de Wereld publiceert regelmatig rapporten over de gebrekkige toegang tot zorg in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Deze rapporten brengt de organisatie onder de aandacht van beleidsmakers en politici om invloed uit te oefenen op beleid, om zo structurele verbeteringen te realiseren in de toegang tot zorg.

doktersvandewereld-medischezorg.jpg

Bijzondere projecten van Dokters van de Wereld

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Dokters van de Wereld ook een extra schenking voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over dit project.

Dokters van de Wereld - coronanoodhulp € 430.000

Extra project 2018 - € 554.000 - Tandartsbehandelingen voor kwetsbare groepen

Extra project 2015 - €1.020.000 - De Zorgbuzz

692bdf4e-ec31-439f-9681-0c0ad356b995_image4551472580611219684.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

dokters.jpg

Benieuwd naar het werk van Dokters van de Wereld?

Naar de website