Dutch Caribbean Nature Alliance en de Postcode Loterij: onze tropische natuur beschermen

De natuurorganisaties op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St. Eustatius en St. Maarten vormen samen de overkoepelende organisatie Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA). DCNA’s doel is om de unieke natuur van onze tropische eilanden zowel boven als onder water te beschermen en duurzaam gebruik ervan te stimuleren.

Samen beschermen zij o.a. adembenemende tropische nevelwouden, imposante regenwouden, witte parelstranden en prachtige koraalriffen. Dit doen zij in samenwerking met lokale partners, door onder andere bewustwording en educatie, kennisuitwisseling, wetenschappelijk onderzoek en bijzondere projecten.

DCNA wordt sinds 2008 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 7,7 miljoen euro voor haar activiteiten.

Dutch Caribbean Nature Alliance

Thema's
Natuurbescherming
Gesteund sinds
2008
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.500.000,-

Hoe zorgt DCNA voor natuurbescherming op de Nederlands Caribische eilanden?

Netwerken

Bescherming van de omvangrijke biologische rijkdom van de eilanden is essentieel voor een betere toekomst voor iedereen. DCNA verenigt zowel lokale als nationale en internationale partners om gezamenlijk creatieve oplossingen te vinden voor het veiligstellen van de natuur.

Lokaal werken

Onder het motto “samen sterk” ondersteunt DCNA haar lokale partners op de eilanden om diverse uitdagingen aan te pakken. Om effectief onze rijke natuur op het land en in de zee te beschermen, gebruikt DCNA middelen als gezamenlijke projecten, delen van kennis, trainingen, workshops en evenementen.

Natuur veiligstellen

Natuurbehoud op de eilanden is alleen mogelijk met een veilige bron van financiering. Eén van DCNA’s belangrijkste taken is daarom het veiligstellen van duurzame financieringsbronnen voor natuurbehoud. Dit wordt onder andere verwezenlijkt door het opzetten van een trust fund. Het trust fund moet ervoor zorgen dat in de toekomst de operationele kosten kunnen worden vergoed voor één landpark en één onderwater park op elk van onze eilanden.

Bijzondere projecten van Dutch Caribbean Nature Alliance

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft DCNA ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Lees hieronder meer over deze projecten.

Extra project 2015 - € 1.660.000 - Save our sharks

692bdf4e-ec31-439f-9681-0c0ad356b995_image4551472580611219684.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

b0f4fbc0-a90b-4fa4-8af0-d8fcf621df5b_image2296373034713229030.jpg

Benieuwd naar het werk van Dutch Caribbean Nature Alliance?

Naar de website