Esther Vergeer Foundation

De Esther Vergeer Foundation zet zich in om de positie van kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking te verbeteren door sport. De projecten van de Esther Vergeer Foundation geven kinderen met een lichamelijke beperking de kans wekelijks ‘gewoon’ te sporten op een gewone vereniging. Sport geeft ze een kans om mee te doen en vrienden te maken.

Sinds 2004 zet de Foundation zich in om kinderen en jongeren met een beperking kennis te laten maken met sport en met de positieve effecten hiervan. Dit doet de foundation door hen te motiveren, te inspireren en te activeren om te gaan sporten.

Sport verbroedert

Belangrijk om kinderen te laten zien hoe leuk sport is en dat sporten ook heel goed kan met een handicap. "Ieder kind moet kunnen sporten; want sport verbroedert, is gewoon leuk om samen te doen en zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen krijgt", vertelt Esther Vergeer. “Onze projecten zorgen ervoor dat de kinderen mee doen: ze horen erbij!”

Mede dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kan de Esther Vergeer Foundation - opgericht door Postcode Loterij Ambassadeur Esther Vergeer - haar activiteiten de komende jaren verder uitbreiden.

De Esther Vergeer Foundation heeft sinds 2004 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is de Esther Vergeer Foundation een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

Esther Vergeer Foundation

Gesteund sinds
2004
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.138.000
Martijn_DuimenOmhoog.png

Steun Esther Vergeer Foundation en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 150 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee