Fonds Slachtofferhulp

Fonds Slachtofferhulp is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie voor slachtoffers van misdrijven en ongevallen. Het fonds wil dat de juiste hulp voor iedereen beschikbaar en vindbaar is.

Jaarlijks zijn vier miljoen Nederlanders het slachtoffer van een misdrijf; 500.000 van deze slachtoffers hebben behoefte hebben aan praktische, emotionele, juridische of financiële

ondersteuning. Twee derde van hen krijgt die hulp nog niet. Eén ding is zeker: een traumatische ervaring kan een leven ontwrichten.

Ondersteuning voor slachtoffers

Waar je eerst geen moeite had met lichamelijk contact, kan dit na een verkrachting opeens een groot probleem zijn. En na een ongeluk stap je niet meer met plezier in de auto. Iemand die zoiets heeft meegemaakt, streeft ernaar het leven terug te krijgen zoals voordat het gebeurde. Om weer te worden wie je was.

Verbetering van hulpverlening

Daarom financiert Fonds Slachtofferhulp innovatieve projecten gericht op verbetering van toegang, kwaliteit en maatwerk van de hulpverlening. Er wordt geïnvesteerd in baanbrekend onderzoek en vernieuwende diensten zoals www.slachtofferwijzer.nl en geven noodhulp.

Fonds Slachtofferhulp

Gesteund sinds
1998
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 5.455.000
Martijn_DuimenOmhoog.png

Steun Fonds Slachtofferhulp en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 150 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee