Fonds Slachtofferhulp

Jaarlijks worden 1,7 miljoen Nederlanders slachtoffer van een misdrijf, ongeval of ramp. Een traumatische gebeurtenis zet je leven op zijn kop. Niet iedereen ontvangt de hulp die nodig is. Terwijl een groot deel van de slachtoffers behoefte heeft aan praktische, emotionele, juridische of financiële ondersteuning.

Fonds Slachtofferhulp is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie die zich al 30 jaar inzet voor slachtoffers in Nederland. Het fonds wil dat de juiste hulp voor iedereen beschikbaar en vindbaar is.

Fonds Slachtofferhulp financiert innovatieve projecten gericht op verbetering van toegang en kwaliteit van hulpverlening. Daarnaast is hulp op maat erg belangrijk. Er wordt geïnvesteerd in onderzoek en vernieuwende diensten, zoals www.slachtofferwijzer.nl. Ook geeft Fonds Slachtofferhulp (financiële) noodhulp aan slachtoffers die dat acuut nodig hebben.

Fonds Slachtofferhulp heeft sinds 1998 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is Fonds Slachtofferhulp een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

Fonds Slachtofferhulp

Gesteund sinds
1998
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 5.455.000