Stichting het Gehandicapte Kind

Heeft u weleens kinderen met en zonder handicap samen zien spelen? Inderdaad, dat zie je bijna nooit. Want veel kinderen met een handicap kunnen niet meedoen in de speeltuin. Ze kunnen ook niet terecht bij reguliere sportclubs, en ze gaan naar aparte scholen of zitten zelfs thuis. Waar hun leeftijdgenootjes spelen, vrienden maken en zich ontwikkelen, en zo de basis leggen voor hun volwassen toekomst, staan kinderen met een handicap vaak aan de zijlijn.

Alle kinderen welkom

Toch kúnnen ze wel meedoen, als de samenleving voor hen toegankelijker wordt. Daar zet Stichting het Gehandicapte Kind zich voor in. De stichting past in heel Nederland speeltuinen aan, zodat iedereen er kan spelen. Ook zet de stichting zich in voor scholen waar álle kinderen welkom zijn. En voor sportclubs waar kinderen met en zonder handicap samen kunnen sporten. En dat werkt! Al snel blijkt dat iedereen – op zijn eigen manier – gewoon mee kan doen.

Kinderen met en zonder handicap die samen spelen, leren, sporten... samen de basis leggen voor hun verdere leven. Met uw deelname aan de Nationale Postcode Loterij maakt u het mogelijk. 

Stichting het Gehandicapte Kind heeft sinds 2002 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is Stichting het Gehandicapte Kind een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

Stichting het Gehandicapte Kind

Gesteund sinds
2002
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.433.000
692bdf4e-ec31-439f-9681-0c0ad356b995_image4551472580611219684.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE