het Gehandicapte Kind

Heeft u weleens kinderen met en zonder handicap samen zien spelen? Inderdaad, dat zie je bijna nooit. Want veel kinderen met een handicap kunnen niet meedoen in de speeltuin. Ze kunnen ook niet terecht bij reguliere sportclubs, en ze gaan naar aparte scholen of zitten zelfs thuis. Waar hun leeftijdgenootjes spelen, vrienden maken en zich ontwikkelen, en zo de basis leggen voor hun volwassen toekomst, staan kinderen met een handicap vaak aan de zijlijn.

Alle kinderen welkom

Toch kúnnen ze wel meedoen, als de samenleving voor hen toegankelijker wordt. Daar zet het Gehandicapte Kind zich voor in. De stichting past in heel Nederland speeltuinen aan, zodat iedereen er kan spelen. Ook zet de stichting zich in voor scholen waar álle kinderen welkom zijn. En voor sportclubs waar kinderen met en zonder handicap samen kunnen sporten. En dat werkt! Al snel blijkt dat iedereen – op zijn eigen manier – gewoon mee kan doen.

Kinderen met en zonder handicap die samen spelen, leren, sporten... samen de basis leggen voor hun verdere leven. Met uw deelname aan de Nationale Postcode Loterij maakt u het mogelijk. 

Het Gehandicapte Kind heeft sinds 2002 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is het Gehandicapte Kind een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

het Gehandicapte Kind

Gesteund sinds
2002
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.633.000
Martijn_DuimenOmhoog.png

Steun het Gehandicapte Kind en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 150 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee