Het Oranje Fonds en de Postcode Loterij: zetten zich in voor de samenleving

Het Oranje Fonds wil dat iedereen zich thuis voelt in ons koninkrijk. Dat is helaas nog niet vanzelfsprekend. Mensen kunnen zich eenzaam voelen, bijvoorbeeld omdat ze al wat ouder zijn en niet zo makkelijk meer de deur uit komen. Of omdat ze door een ziekte, handicap of taalachterstand beperkt worden.

De Postcode Loterij steunt het Oranje Fonds vanaf 2006 en heeft in totaal al 202,6 miljoen euro mogen ontvangen. Het Oranje Fonds ontving in 2017 een bedrag van € 15 miljoen van de Postcode Loterij. Mede hierdoor kunnen er jaarlijks zo’n 9000 sociale initiatieven worden gesteund. Al deze initiatieven verbeteren, met hulp van duizenden vrijwilligers, de sociale cohesie in het Koninkrijk der Nederlanden.

Het Oranje Fonds

Thema's
Sociale Cohesie in Nederland
Gesteund sinds
2006
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 202,6 miljoen

Hoe gaat het Oranje Fonds te werk?

Het Oranje Fonds brengt mensen bij elkaar

Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door de steun van het Oranje Fonds ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. Het Oranje Fonds wil enerzijds sociale samenhang en anderzijds sociale participatie bevorderen.

Verschillende projecten op het gebied van sociale cohesie

Om deze doelen te verwezenlijken ondersteunt het Oranje Fonds projecten die de sociale infrastructuur verbeteren of vernieuwen, zoals de bouw van een gemeenschapshuis, of het wegwijs maken van allochtone vrouwen in Nederland.

Samen verder komen

Het Oranje Fonds investeert in projecten die een positieve sociale dynamiek op gang brengen, zoals ontmoeting tussen jong en oud, of gezamenlijke activiteiten van buurtbewoners in hun wijk of dorp. Participatie wordt onder alle inwoners van het Koninkrijk gestimuleerd.

Steun Het Oranje Fonds en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 107 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van het Oranje Fonds

Door de jaarlijkse bijdrage van de Postcode Loterij kan het Oranje Fonds veel sociale initiatieven steunen. Zie hieronder een aantal mooie voorbeelden:

Gesteund initiatief: Stichting De Pracht Ekenrooi uit Waalre

De Beste Maatjes

NLdoet

Benieuwd naar het werk van het Oranje Fonds?

Naar de website