Hulphond Nederland

Hulphonden maken een wezenlijk verschil in het leven van veel mensen. Een hulphond is echt een onmisbaar maatje voor veel mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking en voorkomt dat zij in een sociaal isolement raken.

De wachtlijsten voor een hulphond zijn echter helaas nog steeds te lang. De stichting wil die graag verkorten door meer honden en therapeuten op te leiden. Dat kost een hoop geld; de totale kosten van één hulphond, van opleiding tot aan pensioen, zijn bijvoorbeeld al zo'n € 43.000,-.

De meest bekende hulphonden zijn de viervoeters die mensen met een lichamelijke beperking helpen bij alledaagse handelingen, zoals bijvoorbeeld het wasgoed uit de wasmachine halen of een keukenkastje openen.

Ook leidt de stichting therapie-hulphonden op voor kinderen met een verstandelijke beperking en/of ernstige gedragsproblemen. Hulphond Nederland werkt hiervoor samen met jeugdzorg- en GGZ-instellingen.

En dan zijn er ook nog epilepsie-hulphonden die vooraf waarschuwen als een aanval zich aandient. Zo krijgen mensen met epilepsie een deel van hun vrijheid terug.

Voor mensen met psychotrauma (zoals PTSS) zet Hulphond Nederland ook honden in. In het Domingo House, hét centrum voor dierondersteunde therapie en onderdeel van Hulphond Nederland, doorlopen volwassenen een therapietraject van ca. 16 weken dat naast klassieke GGZ-elementen ook therapie met honden en paarden omvat. Deze combinatie van klassieke en innovatieve therapievormen blijkt zeer succesvol en geeft mensen de regie over hun eigen leven terug. 

Dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kan Hulphond Nederland steeds meer mensen helpen.

Hulphond Nederland heeft sinds 2017 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is Hulphond Nederland een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

Hulphond Nederland

Gesteund sinds
2017
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.803.000
Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

Extra projecten van Hulphond Nederland

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Hulphond Nederland ook extra financiering voor een extra project ontvangen. Zie hieronder meer informatie over projecten die door de jaarlijkse en de extra bijdrage van de Postcode Loterij konden worden gerealiseerd.

Extra bijdrage 2020 - € 375.000 - Domingo House