Human Rights Watch en de Nationale Postcode Loterij: samen voor het verdedigen en beschermen van mensenrechten

Human Rights Watch is een internationale organisatie voor de verdediging en bescherming van mensenrechten. De organisatie eist aandacht voor slachtoffers, brengt mensenrechtenschendingen aan het licht en zet zich in voor veiligheid en rechtvaardigheid. Human Rights Watch rapporteert over schendingen van mensenrechten in meer dan 90 landen. Op basis van onderzoek geeft zij een stem aan slachtoffers van onderdrukking en houdt zij daders verantwoordelijk.
Human Rights Watch publiceert haar bevindingen, geeft concrete aanbevelingen, oefent pressie uit en pleit voor verandering.

Human Rights Watch wordt sinds 2009 door de Postcode Loterij gesteund.
Sinds de start van de samenwerking heeft de organisatie 15 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Human Rights Watch

Thema's
Mensenrechten
Gesteund sinds
2009
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 6.750.000,-

Hoe zorgt Human Rights Watch voor de verdediging en bescherming van mensenrechten?

Onderzoek

Sinds de oprichting in 1978 heeft Human Rights Watch een internationale reputatie opgebouwd op het gebied van onderzoek naar schendingen van mensenrechten. Hun researchers monitoren mensenrechtensituaties in meer dan 90 landen. Human Rights Watch is vaak als eerste ter plekke om slachtoffers te helpen.

Onthulling

Human Rights Watch onthult mensenrechtenschendingen en brengt feiten aan het licht die anders verborgen zouden blijven. Dagelijks publiceert zij persberichten, onderzoeksrapporten en concrete beleidsaanbevelingen. Human Rights Watch documenteert misstanden om ze te bestrijden. De lobbyisten van Human Rights Watch oefenen druk uit op regeringsleiders, internationale organisaties, financiële instellingen en ondernemingen om hervormingen door te voeren en een eind te maken aan mensenrechtenschendingen.

Verandering

Bevindingen en analyses kaart Human Rights Watch aan bij invloedrijke actoren zoals de Verenigde Naties en het Internationaal Strafhof, nationale overheden en de internationale media. Zij pleit voor de vervolging van daders en eist aandacht voor schendingen van mensenrechten. Hun werk vormt de grondslag van verregaande veranderingen in beleid, wetgeving en publieke opinie.

D_04_HumanRightsWatch_Hoe.jpg
Fotocredit: 2011 Sidney Kwiram/Human Rights Watch
Humberto_Duimen.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

D_04_HumanRightsWatch_Benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van Human Rights Watch?

Naar de website