IMC Weekendschool en de Nationale Postcode Loterij: dromen voor de toekomst

IMC Weekendschool wordt sinds 2008 gesteund door de Postcode Loterij.
Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 5,5 miljoen euro van de loterij.

IMC Weekendschool brengt jongeren uit achterstandswijken in contact met enthousiaste professionals (vrijwilligers) uit verschillende vakgebieden. In een driejarig programma verbreden jongeren tussen de tien en veertien jaar hun horizon en ontwikkelen ze het vermogen om vanuit hun eigen interesses keuzes te maken voor de toekomst.

Veel jongeren uit achterstandswijken verliezen hun motivatie voor school, omdat ze een beperkt beeld hebben van hun mogelijkheden. IMC Weekendschool biedt hun inzicht in de wereld en ondersteunt hen in het ontwikkelen van lef, vaardigheden en een netwerk om toekomstdromen te realiseren.

IMC Weekendschool viert dit jaar haar 20-jarig bestaan en wordt sinds 2008 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 6 miljoen euro van de loterij.

IMC Weekendschool

Thema's
Sociale Cohesie in Nederland
Gesteund sinds
2008
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.500.000,-

Hoe zorgt IMC Weekendschool voor het vergroten van de kansen voor jongeren?

Toekomstperspectieven verbreden

De leerlingen van IMC Weekendschool verkennen samen met enthousiaste gastdocenten ruim 15 verschillende vakgebieden. Door vakken zoals Journalistiek, Geneeskunde, Recht, Techniek en Beeldende Kunst krijgen jongeren een breed beeld van hun mogelijkheden. De nadruk ligt op leren door te ervaren. Excursies maken een belangrijk deel uit van het programma.

Zelfvertrouwen vergroten

Op IMC Weekendschool krijgen de leerlingen de kans hun talenten en interesses te ontdekken. Door een positieve benadering groeit hun zelfvertrouwen. In een geconcentreerde samenwerking met de gastdocenten durven de leerlingen al hun vragen te stellen. Lef om contact te maken helpt hen om later hun ambities te realiseren.

Sociale verbinding versterken

Op IMC Weekendschool komen de leerlingen in contact met mensen die ze in het dagelijks leven niet snel tegenkomen. Dit geldt ook voor de gastdocenten en begeleiders. Deze wisselwerking versterkt de sociale verbinding. Tegelijkertijd krijgen de leerlingen een beter beeld van de maatschappij en worden ze zich bewuster van hun rol daarin.

imc-hoe.jpg

Bijzondere projecten van IMC Weekendschool

Met de reguliere, jaarlijkse bijdrage kan IMC Weekendschool bijzondere activiteiten realiseren. Lees hieronder meer over deze werkzaamheden.

De ultieme ontdekkingsreis op 10 vestigingen…

IMC Alumni

IMC Basis

Humberto_Duimen.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

imc-benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van IMC Weekendschool?

Naar de website