IVN Natuureducatie en de Postcode Loterij: samen werken aan een duurzame samenleving

IVN Natuureducatie is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. In je tuin, op je balkon, in de buurt en verder weg. IVN Natuureducatie laat jong en oud daar beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met grote (vergroenings)projecten, campagnes en natuuractiviteiten binnen onze thema's: Kind en Natuur, Natuur en Gezondheid, Groen in de buurt en Natuur en Recreatie. Zelf leren en doen staan altijd centraal.

IVN Natuureducatie wordt sinds 1996 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 38,8 miljoen euro voor haar activiteiten.

IVN Natuureducatie

Thema's
Natuurbescherming, Klimaat
Gesteund sinds
1996
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 12.350.000,-

De aanpak van IVN Natuureducatie: aansluiten bij de directe leefomgeving van mensen

Thuis

Het effect van natuur op de gezondheid en welzijn van kinderen is onomstotelijk bewezen. Door de natuur dichtbij te beleven en er meer over te leren, gaan ze er beter voor zorgen. IVN Natuureducatie geeft kinderen onvergetelijke natuurbelevenissen. Dat doen ze op een ‘scharrelende manier’, omdat scharrelen – zelf laten ervaren en ontdekken – dé manier is om kinderen weer in contact te brengen met de natuur.

In de wijk

Meer groen in de buurt brengt mensen bij elkaar en geeft de natuur extra ruimte. IVN Natuureducatie laat mensen ervaren dat groen een positief effect heeft op de gezondheid.

Op school en op het schoolplein

Op vrijwel alle zevenduizend basisscholen en op een groot aantal scholen voor voortgezet onderwijs faciliteert IVN Natuureducatie direct of indirect natuur- en milieuonderwijs. Dat gebeurt ook op het schoolplein; ze dragen bij aan de vergroening van zeventig gezonde schoolpleinen.

In vrije tijd en tijdens recreatie

Vrijwilligers vormen het hart van IVN Natuureducatie. Jaarlijks organiseren zij met veel passie talloze excursies, cursussen, wandelingen, tentoonstellingen en opleidingen. Door deze laagdrempelige en educatieve activiteiten brengt IVN Natuureducatie jaarlijks een half miljoen mensen in contact met de natuur.

ivn-hoe.jpg
04.x_detailpagina_winston.jpg

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we meer dan 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

ivn-benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van IVN Natuureducatie?

Naar de website