KWF Kankerbestrijding

Eén op de drie Nederlanders krijgt ooit te maken met kanker. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft, kanker ontwricht je leven. Voor al die miljoenen levens kunnen we samen het verschil maken.

Een beter leven voor mensen met kanker

Het doel van KWF Kankerbestrijding is een beter leven voor iedereen die met kanker te maken krijgt. We boeken vooruitgang, ieder dag weer, om de kans op kanker te verminderen, de kans op genezing te vergroten en de kwaliteit van leven van mensen die kanker hebben, of hebben gehad, te verbeteren.

Betere vooruitzichten

Toen KWF Kankerbestrijding in 1949 werd opgericht, waren de vooruitzichten voor kankerpatiënten uiterst somber. Vijf jaar na de diagnose was nog slechts 25% van hen in leven. Inmiddels is dat aantal gestegen tot 65%. Een hoopvolle tussenstand die mede mogelijk is gemaakt dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij. 

KWF Kankerbestrijding heeft sinds 2004 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is KWF Kankerbestrijding een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

KWF Kankerbestrijding

Gesteund sinds
2004
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 4.025.128

Bijzondere projecten van KWF Kankerbestrijding

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft KWF Kankerbestrijding ook extra schenkingenfinanciering voor bijzondere projecten van de Postcode Loterij ontvangen. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Extra bijdrage 2022 - € 1.000.000 - De mentale kant van kanker

Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE