Leergeld Nederland

In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld Nederland wil deze kinderen mee laten doen! Via 111 lokale Leergeld stichtingen, die samen actief zijn in 75% van alle Nederlandse gemeenten, biedt zij deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Meedoen via Leergeld kan in principe op vier verschillende gebieden: onderwijs, sport, cultuur of welzijn. Ouders of verzorgers kunnen bij de Leergeld stichting in hun gemeente een aanvraag indienen om hun kind(eren) te laten meedoen. Leergeld Nederland helpt op deze manier inmiddels circa 130.000 kinderen per jaar. Hiermee is jaarlijks een bedrag gemoeid van € 30 miljoen!

Maar Leergeld doet méér dan het verstrekken van voorzieningen. De vrijwilligers van de lokale Leergeld stichtingen komen achter de voordeur bij de gezinnen die in armoede leven, en kunnen de ouders, waar nodig, direct doorverwijzen naar hulp en ondersteuning richting een structurele aanpak van de problemen in deze gezinnen, zoals schuldhulpverlening en maatschappelijk werk. Hiernaast horen zij achter die voordeur over de eventuele structurele belemmeringen die de ouders ervaren, waarmee Leergeld zowel op lokaal als op landelijk niveau een bijdrage kan leveren aan beleidsveranderingen die de situatie van deze gezinnen structureel kunnen verbeteren.

Leergeld Nederland

Gesteund sinds
2018
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 800.000
Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE