Longfonds

Tussen geboorte en gedag vinden de meeste mensen ademen heel gewoon. Toch zijn er een miljoen mensen in Nederland met een longziekte. En voor hen is ademhalen een terugkerende of voortdurende strijd. Een strijd die ze niet alleen kunnen winnen.

Gezonde lucht en gezonde longen

Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen. Voor en met iedereen. De organisatie maakt onderzoek mogelijk en ze pakt vieze lucht aan.

En het Longfonds doet er alles aan om kinderen rookvrij te laten opgroeien. Ze komt op voor de beste zorg voor longpatiënten én voor iedereen die dat misschien ooit wordt.

Dankzij de deelnemers van Nationale Postcode Loterij kan het Longfonds onderzoek financieren. Zo werkt het fonds aan een vaccin tegen astma en wil het kapotte longen repareren.

Longfonds

Gesteund sinds
2004
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.740.144
Martijn_DuimenOmhoog.png

Steun Longfonds en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 150 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee