Movies that Matter en de Postcode Loterij: samen voor een rechtvaardige en duurzame wereld

Volgens Movies that Matter zorgen films ervoor dat mensen zich bewust worden van problemen die spelen in de wereld. En dat ze zich dan vervolgens ook in willen gaan zetten voor een rechtvaardige en duurzame wereld. Movies that Matter is het meest bekend van het jaarlijkse festival in Den Haag met films over mensenrechten. Daarnaast helpt de Movies that Matter bij de organisatie van mensenrechtenfilmfestivals in andere landen en ondersteunt ze jaarlijks mensenrechtenverdedigers die centraal staan in films die vertoond worden. Ook stimuleert Movies that Matter scholen om in de klas films te gebruiken bij discussies over mensenrechten. Zo werken ze eraan dat steeds meer mensen weten dat het beschermen van mensenrechten belangrijk is.

Movies that Matter wordt sinds 2019 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 1 miljoen euro van de loterij.

Movies that Matter

Thema's
Mensenrechten Natuurbescherming Klimaat
Gesteund sinds
2019
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.000.000,-

Hoe opent Movies that Matter ogen voor mensenrechten?

Het Movies that Matter Festival, On Tour en Events

Ieder jaar vindt eind maart het Movies that Matter Festival plaats in Den Haag; hét internationale film- en debatfestival over vrede, recht en een duurzame samenleving. Negen dagen lang brengt Movies that Matter spraakmakende speelfilms en documentaires in combinatie met debat naar de Hofstad. Daarnaast toeren festivalfilms van oktober t/m mei door heel Nederland en organiseren ze filmvertoningen op allerlei events, zoals de Terschellinger Filmdagen, het Internationaal Filmfestival Assen en tijdens het Just Peace Festival in de tuin van het Vredespaleis.

Het Educatieprogramma

Film kan op een pakkende manier complexe problemen invoelbaar maken. Daarom biedt Movies that Matter docenten gratis films en lesmateriaal voor in de klas en organiseren we voor scholen bioscoopvoorstellingen op het Movies that Matter Festival én door het hele land. Jaarlijks zien meer 15.000 een movie that matters in de bioscoop en meer dan 175.000 leerlingen een van de educatiefilms in de klas. Ruim 350 films zijn gratis beschikbaar in hun catalogus en sluiten aan bij o.a. maatschappijleer, aardrijkskunde en burgerschap. Het nieuwste lesmateriaal bieden ze aan in de vorm van e-learning; interactief en met veel filmfragmenten.

Het International Support programma

Juist in landen waar persvrijheid beperkt is, kunnen vertoningen van films over mensenrechten een verschil maken. Filmfestivals, met nagesprekken en discussies, zijn een uniek platorm voor de uitwisseling van meningen en ideeën. Daarom stimuleert Movies that Matter vertoningen van maatschappelijke films in Afrika, Azië, Latijns-Amerika, Oost-Europa en het Midden-Oosten. Naast financiële ondersteuning bieden ze ook training en advies over de organisatie en programmering van filmfestivals en mobiele cinemaprojecten.

Movies that Matter

 

Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

Benieuwd naar het werk van Movies that Matter?

Naar de website