Nationaal Fonds Kinderhulp

Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland die in armoede opgroeien. En helpt ze, onvoorwaardelijk. Zodat ook zij het gevoel hebben erbij te horen en dezelfde kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind.

Elk kind verdient een jeugd, zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. 1 op de 12 kinderen tot 21 jaar in Nederland groeit echter op in armoede. Ze maken er het beste van, maar merken altijd en overal dat er thuis niet genoeg geld is.

Als anderen niet kunnen helpen

Kinderhulp is er voor deze kinderen en jongeren (van 0 tot 21 jaar). Wij helpen met simpele dingen waar andere instanties, zoals gemeenten en andere fondsen, niet bij kunnen helpen. Kinderhulp helpt met iets groots, of iets kleins. Iets dat ze de kracht geeft om mee te doen. Toch die fiets, eens een zorgeloos dagje uit. Een opleiding, een warme winterjas, of tóch een keer Sint. Zodat ook deze kinderen het gevoel hebben erbij te horen. Nu en in de toekomst.

Actie Pepernoot

We helpen met waar behoefte aan is. Zoals een tweedehands fiets waardoor een kind met vrienden mee naar school kan fietsen. Een bureau om huiswerk aan te kunnen maken. Een paar goede schoenen in de juiste maat of tóch een Sinterklaascadeautje. Dankzij de steun van de deelnemers van de Postcode Loterij kan Kinderhulp met de Actie Pepernoot jaarlijks minimaal 50.000 kinderen een magische pakjesavond bezorgen! Dankzij de steun van de deelnemers van de Postcode Loterij kan Kinderhulp met de Actie Pepernoot jaarlijks minimaal 50.000 kinderen een magische pakjesavond bezorgen! 

Nationaal Fonds Kinderhulp heeft sinds 1999 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is Nationaal Fonds Kinderhulp een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

Nationaal Fonds Kinderhulp

Gesteund sinds
1999
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 6.126.000,-
Carolien.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE