Nationaal Ouderenfonds

Wist u dat er in elke straat wel een oudere woont die zich eenzaam voelt? Dat is 1 op de 2 ouderen! Het Nationaal Ouderenfonds is ervan overtuigd dat iedere oudere meetelt. Daarom zetten zij zich iedere dag met hart en ziel in met en voor ouderen.

Het Nationaal Ouderenfonds heeft praktische oplossingen die daadwerkelijk een verschil maken. Het Nationaal Ouderenfonds zamelt geld in voor concrete projecten en activiteiten. Een klein gebaar met een grote impact! Daarbij richt het Ouderenfonds zich op de volgende speerpunten:

  • Stimuleren van actief ouder worden
  • Inspireren tot een leeftijdsvriendelijke omgeving
  • Het bestrijden van eenzaamheid

Het Ouderenfonds organiseert het hele jaar door activiteiten waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Zo kunnen zij gezellig samen breien, met elkaar in beweging blijven of samen op pad met de bus.  Het Ouderenfonds is er voor álle ouderen en zet zich daarom ook in voor de zichtbaarheid van LHBTI-ouderen.

Met vrijwilligerswerk, sportieve en sociale activiteiten biedt het Nationaal Ouderenfonds 55-plussers de kans om sociaal actief te blijven in hun eigen buurt.

Het Nationaal Ouderenfonds heeft sinds 2002 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is het Nationaal Ouderenfonds een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

Nationaal Ouderenfonds

Gesteund sinds
2002
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.495.000
Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE