Nederlandse Brandwonden Stichting

De Nederlandse Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval maar ook later in de dagelijkse strijd tegen littekens

Brandwonden zijn de meest ernstige verwondingen die er bestaan. Het herstel is zeer pijnlijk en duurt lang. Na ontslag uit een brandwondencentrum begint een volgende fase; het leven met een veranderd uiterlijk, fysieke beperkingen, starende blikken en trauma.

Meer dan 40% van de patiënten in de brandwondencentra is kind. Omdat littekens niet voldoende meerekken, komen patiënten in de groei vaak letterlijk te strak in hun vel te zitten. Meer dan 30 hersteloperaties is voor een brandwondenpatiëntje helaas geen uitzondering.

Dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij kan de Nederlandse Brandwonden Stichting zich richten op het voorkomen van brandwonden, het verbeteren van de brandwondenzorg, het organiseren van lotgenotencontact en onderzoek. De stichting wil het leed als gevolg van brandwonden beperken en zet zich in voor een toekomst zonder littekens.

Nederlandse Brandwonden Stichting

Gesteund sinds
2004
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 3.355.144
Martijn_DuimenOmhoog.png

Steun de Nederlandse Brandwonden Stichting en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 150 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee