Plan International Nederland en de Postcode Loterij: samen voor een betere toekomst voor meisjes

Plan International Nederland werkt aan duurzame armoedebestrijding en een beter leven voor kinderen in ontwikkelingslanden, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Want goed opgeleide, zelfstandige vrouwen staan aan het begin van een betere toekomst, voor hun kinderen en de gemeenschap.

Plan International Nederland wordt al vanaf 1998 door de Nationale Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Plan International Nederland van de loterij 66,1 miljoen euro mogen ontvangen voor haar activiteiten.

Plan International Nederland

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking, Mensenrechten
Gesteund sinds
1998
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 66,1 miljoen

Hoe zorgt Plan International Nederland voor betere levensomstandigheden voor meisjes?

Bescherming tegen geweld

Plan International Nederland doet er alles aan om meisjes en jongens te beschermen tegen geweld en uitbuiting. Plan International Nederland zet zich in voor het uitbannen van kinderhandel en kinderprostitutie en beschermt meisjes tegen misbruik, discriminatie en schadelijke tradities zoals het kindhuwelijk en meisjesbesnijdenis.

Onderwijs

Plan International Nederland zet zich ervoor in om zoveel mogelijk jongens en meisjes de kans te geven naar school te gaan, hun opleiding af te maken en barrières voor meisjes weg te nemen. De nadruk ligt daarbij op voortgezet onderwijs en beroepsopleidingen. Plan International Nederland geeft voorlichting aan ouders, traint leerkrachten, verbetert de kwaliteit van het onderwijs en zorgt voor betere onderwijsfaciliteiten en kindvriendelijke lesmethodes.

Werk en voedselzekerheid

In de strijd tegen ondervoeding en voedseltekort steunt Plan International Nederland families met betere productietechnieken, betere gewassen, erosiebestrijding en voedingsvoorlichting. Om een beter inkomen mogelijk te maken, organiseert Plan voor jongeren beroepsopleidingen met baangarantie.

Water, sanitatie en hygiëne

Plan International Nederland werkt aan betere hygiëne en toegang tot veilig drinkwater door voorlichting, training en het aanleggen van drinkwatersystemen en sanitaire voorzieningen. Goede sanitaire voorzieningen en veilig drinkwater, ook op scholen, zijn voor meisjes vaak voorwaarden om onderwijs te kunnen volgen.

Steun Plan International Nederland en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 105 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Projecten van Plan International Nederland

Naast de jaarlijkse bijdrage heeft Plan Nederland ook extra projectfinanciering van ons ontvangen. Zie hieronder een aantal mooie voorbeelden:

Extra project 2019 - € 2.190.000 - Talents Unlimited ----> 3.000 kinderen weer naar school in Jordanië

Extra project 2014 - € 2.000.000 - Een bloedserieuze zaak: ongesteld zijn in Uganda

Benieuwd naar het werk van Plan International Nederland?

Naar de website