Prinses Beatrix Spierfonds

Het Prinses Beatrix Spierfonds maakt zich sterk voor de genezing van spierziekten.  Het belangrijkste wapen in deze strijd is wetenschappelijk onderzoek. Het Spierfonds zorgt ervoor dat het Nederlandse onderzoek op volle kracht draait met geld, de juiste keuzes en de beste mensen.   

Er zijn zo’n 600 verschillende spierziekten, waarvan Polio, ALS, ziekte van Duchenne, FSHD en SMA de meest bekende zijn. Sommige zijn dodelijk, sommige erfelijk, maar allemaal hebben ze een verlammend effect op de spieren en dus op het hele lichaam. En dus op je hele leven. 

De structurele steun van de Nationale Postcode Loterij geeft het Prinses Beatrix Spierfonds de mogelijkheid om met wetenschappelijk onderzoek hét verschil te maken voor alle mensen met een spierziekten spierziektepatiënten. Een diagnose, een behandeling en het ultieme doel: een medicijn! 

Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft sinds 2004 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is het Prinses Beatrix Spierfonds een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

Prinses Beatrix Spierfonds

Gesteund sinds
2004
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 3.025.128,-
Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE