Roger Federer Foundation en de Postcode Loterij: samen kinderen een kans geven op een betere toekomst

De Roger Federer Foundation wil zoveel mogelijk kinderen een kans op een betere toekomst geven. De organisatie steunt projecten in 7 landen in Afrika waarin lokale organisaties samenwerken met ouders om kinderen in arme gemeenschappen naar school te laten gaan. Sinds de start van de stichting zijn al meer dan 1 miljoen kinderen geholpen.

De Roger Federer Foundation wordt sinds 2019 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 1 miljoen euro van de loterij.

Roger Federer Foundation

Thema's
Ontwikkelingssamenwerking
Gesteund sinds
2019
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.000.000,-

Samen voor een goede start van kinderen in het onderwijs


De meest kwetsbare kinderen hebben vaak geen goede start in het onderwijs. De overgang tussen een thuis- of voorschoolse omgeving en de basisschool is zeer gevoelig en zit vol met uitdagingen. Als kinderen onvoldoende zijn voorbereid op de basisschool of niet goed kunnen aarden in de nieuwe omgeving, dan is de kans groot dat ze zichzelf niet volledig zullen ontwikkelen of zelfs voortijdig van school gaan. In lijn met de internationaal afgesproken onderwijsdoelstellingen richt de Roger Federer Foundation zich volledig op de verbetering van de schoolbereidheid van kinderen, maar zorgt er ook voor dat de scholen klaar zijn voor de kinderen. Het doel van de organisatie is om voor 2025 meer dan twee miljoen kwetsbare kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar op de juiste manier voor te bereiden op de basisschool.

RFF_mg__V6A1587.jpg
Martijn_DuimenOmhoog.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

benieuwdroger.jpg

Benieuwd naar het werk van de Roger Federer Foundation?

Naar de website