Save the Children en de Postcode Loterij: samen levens redden

Save the Children biedt kinderen wereldwijd een betere toekomst. ’s Werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie zorgt dat kinderen gezond en veilig opgroeien en dat ze zich kunnen ontwikkelen.

Save the Children wordt sinds 2002 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Save the Children met hulp van de loterij al € 21,7 miljoen mogen ontvangen om de meest kwetsbare kinderen in de wereld te helpen.

Save the Children

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking, Mensenrechten, Noodhulp
Gesteund sinds
2002
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 21,7 miljoen

Hoe gaat Save the Children te werk?

Gezondheidszorg

Zij zorgen ervoor dat kinderen de eerste jaren na hun geboorte overleven. Er overlijden jaarlijks miljoenen kinderen voor hun vijfde levensjaar. Kinder- en moedersterfte voorkomen is daarom een van de kernactiviteiten. Voeding, voorlichting en medische zorg zijn daarbij cruciaal.

Onderwijs

Onderwijs speelt een centrale rol bij het redden van hun dromen en hun toekomst. Op school leren kinderen niet alleen het alfabet en rekenen, maar ook over respect, verdraagzaamheid en vrede. Dit geeft kinderen de kans op een betere baan en economische onafhankelijkheid. Hiermee kunnen ze de cirkel van armoede doorbreken. Onderwijs van de huidige generatie werkt dus door in de generaties die komen.

Bescherming

In veel landen is de veiligheid en de toekomst van kinderen voortdurend in gevaar door conflicten, misbruik en uitbuiting. Bovendien kunnen kinderen pas naar school als ze ze weten te ontsnappen van uitbuiting en geweld. Emancipatie van kinderen is daarom ongelooflijk belangrijk!

Noodhulp

De noodhulp die zij verlenen is gericht op kinderen en hun ouders die getroffen worden door noodsituaties, zoals natuurgeweld, hongersnood of oorlog. Save the Children biedt onderdak, eten, schoon water en gezondheidszorg. Na het verlenen van noodhulp gaat de hulp over in wederopbouw.

Meisje in de schoolbanken

Steun Save the Children en andere Goede Doelen

We steunen 105 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van Save the Children

Naast de reguliere bijdrage heeft Save the Children een extra schenkingenbijdrage voor bijzondere projecten van de Postcode Loterij ontvangen. Zie hieronder meer informatie over de projecten die door deze steun mogelijk zijn gemaakt.

Extra project 2018 - € 2.400.000 - Identiteitskaarten voor Indiase straatkinderen

Extra project 2017 - € 2.500.000 - TeamUp! i.s.m. War Child en UNICEF Nederland

Kinderen met kinderboeken

Benieuwd naar het werk van Save the Children?

Naar de website