Save the Children en de Postcode Loterij: zorgen voor een gelukkige jeugd

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven zij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Save the Children wordt sinds 2002 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Save the Children met hulp van de loterij al € 21,7 miljoen mogen ontvangen om de meest kwetsbare kinderen in de wereld
te helpen.

Save the Children

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking, Mensenrechten, Noodhulp
Gesteund sinds
2002
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 6.900.000,-

Hoe gaat Save the Children te werk?

Gezondheidszorg

Zij zorgen ervoor dat kinderen de eerste jaren na hun geboorte overleven. Er overlijden jaarlijks miljoenen kinderen voor hun vijfde levensjaar. Kinder- en moedersterfte voorkomen is daarom een van de kernactiviteiten. Voeding, voorlichting en medische zorg zijn daarbij cruciaal.

Onderwijs

Onderwijs speelt een centrale rol voor de zelfredzaamheid van kinderen. Op school leren kinderen niet alleen het alfabet en rekenen, maar ook over respect, verdraagzaamheid en vrede. Dit geeft kinderen de kans op een betere baan en economische onafhankelijkheid. Hiermee kunnen ze de cirkel van armoede doorbreken. Onderwijs van de huidige generatie werkt dus door in de generaties die komen.

Bescherming

In veel landen is de veiligheid en de toekomst van kinderen voortdurend in gevaar door conflicten, misbruik en uitbuiting. Bovendien kunnen kinderen pas naar school als ze ze weten te ontsnappen van uitbuiting en geweld. Emancipatie van kinderen is daarom ongelooflijk belangrijk!

Noodhulp

Noodhulp

De noodhulp die zij verlenen is gericht op kinderen en hun ouders die getroffen worden door noodsituaties, zoals natuurgeweld, hongersnood of oorlog. Save the Children biedt onderdak, eten, schoon water en gezondheidszorg. Na het verlenen van noodhulp gaat de hulp over in wederopbouw.

hoesave.jpg

Bijzondere projecten van Save the Children

Naast de reguliere bijdrage heeft Save the Children een extra schenkingenbijdrage voor bijzondere projecten van de Postcode Loterij ontvangen. Zie hieronder meer informatie over de projecten die door deze steun mogelijk zijn gemaakt.

Extra project 2018 - € 2.400.000 - Identiteitskaarten voor Indiase straatkinderen

Extra project 2017 - € 2.500.000 - TeamUp! i.s.m. War Child en UNICEF Nederland

Humberto_Duimen.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

benieuwdsave.jpg

Benieuwd naar het werk van Save the Children?

Naar de website

Anderen bekeken ook