Stichting Lezen en Schrijven

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Dat heeft veel gevolgen. Een baan vinden, gezond leven en grip hebben op je geldzaken is dan lastiger.   

Stichting Lezen en Schrijven zet zich ervoor in dat iedereen kan lezen, schrijven en rekenen. Daarom ondersteunen ze organisaties met scholing, onderzoek, lesmateriaal en campagnes. Ook maken ze laaggeletterdheid onderwerp van gesprek bij het publiek en de politiek. Zodat iedereen kan meedoen.  

Mede dankzij de ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij biedt Stichting Lezen en Schrijven laaggeletterden scholing en krijgen zij zo een tweede kans.

Stichting Lezen en Schrijven heeft sinds 2009 een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij ontvangen. Sinds augustus 2021 is Stichting Lezen en Schrijven een van de goede doelen geworden die een jaarlijkse bijdrage ontvangt van de Nationale Postcode Loterij. De VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij vormen samen de Goede Doelen Loterijen.

Stichting Lezen en Schrijven

Gesteund sinds
2009
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 1.375.000

Bijzondere projecten van Stichting Lezen en Schrijven

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Stichting Lezen en Schrijven ook extra schenkingenfinanciering voor bijzondere projecten van de Postcode Loterij ontvangen. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Extra bijdrage 2022 - €375.000 - Gamificatie en Serious Games

Martijn_DuimenOmhoog.png

Steun Stichting Lezen en Schrijven en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 150 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee