Stichting Vluchteling en de Postcode Loterij: helpen mensen op de vlucht

Stichting Vluchteling is een noodhulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor hulp aan vluchtelingen en ontheemden, of ook wel vluchtelingen binnen de eigen landsgrenzen. Bij langdurige crises biedt Stichting Vluchteling (nood)hulp, bijvoorbeeld met medische zorg of drinkwater- en sanitaire voorzieningen in vluchtelingenkampen.

De Postcode Loterij steunt Stichting Vluchteling vanaf 1996. Sinds de start van de samenwerking heeft Stichting Vluchteling met hulp van de loterij 77,4 miljoen euro ontvangen. Over de hele wereld zijn meer dan 80 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Mede door de steun van de deelnemers van de Postcode Loterij kan er op zeer korte termijn worden ingespeeld op de humanitaire noden van deze miljoenen mensen.

Stichting Vluchteling

Thema's
Noodhulp
Gesteund sinds
1996
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 20.200.000,-

Hoe zorgt Stichting Vluchteling voor directe hulp bij acute nood?

Noodhulp

Met humanitaire noodhulp richt Stichting Vluchteling zich tot vluchtelingen en ontheemden die slachtoffer zijn van een humanitaire crisis. Noodhulp wordt geboden op het gebied van onderdak voor vluchtelingen en ontheemden, medische zorg, voedsel, drinkwater en sanitatie, onderwijs, bescherming van de kwetsbare en het bieden van medische en psycho-sociale hulp aan slachtoffers van seksueel geweld.

Medische zorg

Medische zorg is vrijwel altijd een essentieel onderdeel van hulpverlening bij een vluchtelingencrisis. Het land of gebied waar vluchtelingen en ontheemden worden opgevangen is vaak niet in staat om adequate medische zorg te bieden aan de eigen bevolking, laat staan aan een grote groep vluchtelingen. Stichting Vluchteling streeft er daarom naar om ten tijden van een humanitaire crisis deze mensen minimaal de primaire medische zorg te bieden.

Water & Sanitatie

Schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen zijn van levensbelang. Schoon drinkwater kan op verschillende manieren gerealiseerd worden, bijvoorbeeld door het aanboren van een natuurlijke bron of - als deze er niet is - het aanvoeren van water met grote tanks. Partnerorganisaties hebben hulpverleners in dienst die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van goede watersystemen.

StichtingVluchteling_Hoe.jpg

Bijzondere projecten van Stichting Vluchteling

Naast de reguliere bijdrage heeft Stichting Vluchteling ook extra financiering voor bijzondere projecten van de Postcode Loterij ontvangen. Zie hieronder meer informatie over de projecten die door deze steun mogelijk zijn gemaakt.

Extra project 2019: Verbetering basisonderwijs in Niger

Eenmalige bijdrage 2018 - € 4.300.000,- Noodhulp in crisisgebieden

Extra project 2015 - € 2.750.000 - Stop seksueel geweld in conflictgebieden

692bdf4e-ec31-439f-9681-0c0ad356b995_image4551472580611219684.png

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

Carolien.png

Steun Stichting Vluchteling en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 100 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

StichtingVluchteling_Benieuwd.jpg

Benieuwd naar het werk van Stichting Vluchteling?

Naar de website