The Hunger Project en de Postcode Loterij: samen voor een wereld zonder honger

Honger is het grootste oplosbare probleem ter wereld. De afgelopen jaren is enorme vooruitgang geboekt en is het aantal mensen met honger flink gedaald. Toch zijn er nog 821 miljoen mensen met honger op de wereld. En dat zijn er veel te veel. Als we er samen de schouders onder zetten, brengen we het aantal mensen met honger voor 2030 naar nul.

Mensen met honger zijn zélf de belangrijkste oplossing. Cruciaal is dat zij hun eigen kracht ontdekken en gebruiken, hun eigen prioriteiten stellen, en de ruimte krijgen om vooruitgang te boeken in het ter plekke hoogst haalbare tempo. Waardoor het uiteindelijk heel goed mogelijk is om blijvend een einde te maken aan chronische honger en armoede. Daarom investeert The Hunger Project in mensen op het platteland van Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

It always seems impossible until it’s done" - Nelson Mandela

The Hunger Project wordt sinds 2011 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft The Hunger Project van de loterij 5,8 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

5 facts over honger

  1. 821 miljoen mensen hebben honger
  2. Honger is niet altijd zichtbaar
  3. Voedselhulp is geen oplossing voor chronische honger
  4. Honger gaat meer over dan voedsel alleen
  5. Het einde van honger gaat over mensen

Lees hier meer

The Hunger Project

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking
Gesteund sinds
2011
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 5,8 miljoen

Hoe gaat The Hunger Project te werk?

Visie, Actie & Commitment

Als vrouwen en mannen op het platteland durven dromen van een toekomst zonder honger en vervolgens getraind worden en inzicht krijgen in hun eigen capaciteiten, kunnen zij zelf actie ondernemen om hun leven te verbeteren. Geen gelatenheid, maar visie en energie. Daar begint het werk van The Hunger Project.

Vrouwen Centraal

Investeren in de positie en ontwikkeling van vrouwen is effectief in de strijd tegen honger. Vrouwen zijn cruciaal in de voedselproductie, maar zij hebben vaak nauwelijks toegang tot onderwijs, geld of invloedrijke posities. Veel potentieel blijf zo onbenut. The Hunger Project moedigt vrouwen aan om hun stemmen te laten horen en zo een einde aan de honger te maken.

Slim samenwerken

Met elkaar, met het dorp en met de lokale overheid. The Hunger Project werkt veel samen met lokale overheden, vooral dichtbij de mensen. Het is de taak van lokale overheden om voor basisvoorzieningen te zorgen zoals gezondheidszorg, voeding en onderwijs. Maar de praktijk op het platteland is vaak complex. Met kennis over lokaal bestuur, kunnen mensen hun rechten claimen.

Steun The Hunger Project en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 105 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van The Hunger Project

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage ontving The Hunger Project ook een extra schenking voor een bijzonder project. Lees hieronder meer:

Extra project 2015 - € 1.280.00 - De wonderboom

Benieuwd naar het werk van The Hunger Project?

Naar de website