The Hunger Project en de Postcode Loterij: samen voor een wereld zonder honger

Honger is het grootste oplosbare probleem ter wereld. De afgelopen jaren is enorme vooruitgang geboekt en is het aantal mensen met honger flink gedaald. Toch zijn er nog 690 miljoen mensen met honger op de wereld. En dat zijn er veel te veel. Als we er samen de schouders onder zetten, brengen we het aantal mensen met honger voor 2030 naar nul.

Mensen met honger zijn zélf de belangrijkste oplossing. Cruciaal is dat zij hun eigen kracht ontdekken en gebruiken, hun eigen prioriteiten stellen, en de ruimte krijgen om vooruitgang te boeken in het ter plekke hoogst haalbare tempo. Waardoor het uiteindelijk heel goed mogelijk is om blijvend een einde te maken aan chronische honger en armoede. Daarom investeert The Hunger Project in mensen op het platteland van Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

''It always seems impossible until it’s done" - Nelson Mandela

The Hunger Project wordt sinds 2011 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft The Hunger Project van de loterij 5,8 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

5 facts over honger

  1. 690 miljoen mensen hebben honger
  2. Het aantal mensen met honger daalde flink en groeit nu weer
  3. Honger is niet altijd zichtbaar
  4. Honger komt niet door een gebrek aan voedsel
  5. Het einde van honger is mogelijk

Lees hier meer

The Hunger Project

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking
Gesteund sinds
2011
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 2.500.000,-