Wilde Ganzen en de Postcode Loterij: meer mensen uit de armoede dankzij kleinschalige projecten van bevlogen Nederlanders

Wilde Ganzen bestrijdt armoede op haar eigen unieke manier. Zij steunt bevlogen Nederlanders die in verre landen kleine projecten opzetten, samen met mensen ter plaatse. Wilde Ganzen helpt met kennis, een netwerk en geld. Zo geeft zij particuliere projecten professionele daadkracht.

Elk jaar bereikt Wilde Ganzen ruim 1 miljoen mensen dankzij de steun aan concrete projecten die bevlogen Nederlanders samen met mensen ter plaatse opzetten. Zodat zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan een betere toekomst voor zichzelf én hun gemeenschap.

Wilde Ganzen wordt sinds 2010 gesteund door de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking ontving de organisatie 8,3 miljoen euro van de loterij.

Wilde Ganzen

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking
Gesteund sinds
2010
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 8,3 miljoen

Hoe maakt Wilde Ganzen het verschil?

Bestrijdt armoede

Wilde Ganzen bestrijdt armoede op een unieke manier, door het steunen van bevlogen Nederlanders.

Ondersteunt kleinschalige, concrete projecten

Wilde Ganzen ondersteunt kleinschalige, concrete projecten, waarbij de lokale bevolking een belangrijke rol speelt.

Versterkt organisaties

Daarnaast versterken zij organisaties in de landen zelf door middel van o.a. trainingen en workshops om lokaal fondsen te werven en mensen en andere vormen van steun te mobiliseren om de afhankelijkheid van steun uit het Westen te minimaliseren en op eigen kracht bij te dragen aan verandering.

Jongen vult een plastic fles met water

Steun Wilde Ganzen en andere Goede Doelen

We steunen 105 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van Wilde Ganzen

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Wilde Ganzen ook een extra schenking voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over dit project die hierdoor mogelijk is gemaakt.

Extra project 2015 - € 1.660.000 - Deze fiets redt levens

Jongetje kijkt mee met een meisje dat schrijft

Benieuwd naar het werk van Wilde Ganzen?

Naar de website