YY Foundation en de Postcode Loterij Samen voor een eerlijkere en socialere wereld

De Yunus & You Foundation (YY Foundation) is in 2012 opgericht door Nobelprijs van de Vrede-winnaar (2006) Muhammad Yunus. Het doel van de organisatie is het creëren van een eerlijkere en socialere wereld via sociaal ondernemerschap. De organisatie wil met sociaal ondernemerschap met name de sociale en economische integratie van de minstbedeelden in de wereld verbeteren. 
De organisatie bereikt dit door financiële steun, training en advies te verzorgen voor maatschappelijke organisaties die zich met sociaal ondernemerschap bezighouden.

De YY Foundation ontving in 2015 van de Postcode Loterij een eenmalige bijdrage van 500.000 euro. Vanaf 2017 behoort YY Foundation tot de goede doelen die jaarlijks een bijdrage krijgen van de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking heeft de YY Foundation van de loterij 6,4 miljoen euro mogen ontvangen voor haar activiteiten.

YY Foundation

Thema's
Ontwikkelings-samenwerking
Gesteund sinds
2015
Totaal ontvangen afgelopen 5 jaar
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 6.850.000,-

Bijzondere projecten van YY Foundation 

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft YY Foundation ook extra financiering voor een bijzondere project van de Postcode Loterij ontvangen. Zie hieronder meer informatie over het project dat door deze steun mogelijk is gemaakt.

Extra project 2020 - € 2.490.000 - A Brighter and Greener Future for Africa’s Youth

Extra projecten 2018 - € 1.860.000 - Ondersteuning lokale ondernemers in Colombia

04.x_detailpagina_winston.jpg

Speel mee en steun Goede Doelen

Mede dankzij onze deelnemers steunen we meer dan 148 goede doelen die werken aan een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. Dit werk zetten we graag voort en hiervoor hebben we uw hulp nodig. Speel daarom mee met de Postcode Loterij en maak kans op prachtige prijzen!

SPEEL MEE

Benieuwd naar het werk van YY Foundation?

Naar de website