Wakker Dier en de Postcode Loterij: zetten zich in voor de dieren in de veehouderij

Van dieren die voor bodemprijzen als vlees de toonbank over gaan, weten we één ding zeker. Ze hebben vrijwel allemaal een afschuwelijk leven gehad. Toch blijven aanbieders goedkoop vlees gebruiken als klantenlokker voor een hogere omzet. En consumenten, op hun beurt, blijven deze ‘kiloknallers’ kopen.  Daarom strijdt Wakker Dier voor drastische hervorming van de voedingsindustrie. Wij zien minder én beter vlees als de oplossing voor het massale dierenleed. Wakker Dier wijst de schuldigen in de keten aan en roept hen ter verantwoording. Onze onophoudelijke inzet en alertheid maakt Wakker Dier gehoord en gevreesd binnen de voedingsindustrie. Samen met een sterke achterban maken we ons hard voor de dieren in de vee-industrie. Als jij ook vindt dat een dier geen stuntartikel is, sluit je dan bij ons aan.

Wakker Dier ontving in 2014 van de Postcode Loterij een eenmalige bijdrage van 500.000 euro. Vanaf 2016 behoort Wakker Dier tot de goede doelen die jaarlijks een bijdrage krijgen van de Postcode Loterij. Sinds de start van de samenwerking heeft Wakker Dier van de loterij 4,4 miljoen euro mogen ontvangen voor haar activiteiten.

Wakker Dier

Thema's
Natuurbescherming
Gesteund sinds
2014
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 4,4 miljoen

Hoe schudt Wakker Dier Nederland wakker?

Bedrijven aanspreken
We spreken bedrijven en A-merken aan op dierenleed en vragen hen actie te ondernemen. Zo kunnen we het aanbod van producten uit de vee-industrie terugdringen.
Bewustwording

In de pers en met reclame laten we zien hoe er in Nederland met dieren in de vee-industrie wordt omgesprongen.

Voorlichting

We geven voorlichting: een beter leven voor dieren begint op je eigen bord. We vertellen consumenten over dierenleed en laten zien dat iedereen zelf heel makkelijk diervriendelijke keuzes kan maken.

Wetgevingsbeïnvloeding

Wij streven naar betere wetten voor dierenwelzijn en voeren juridische procedures. Bijvoorbeeld tegen misleidende reclame of bedrijven die de (welzijns-) regels overtreden.

Steun Wakker Dier en andere Goede Doelen

We steunen 105 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van Wakker Dier

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Wakker Dier ook een extra schenking voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over dit project die hierdoor mogelijk is gemaakt.

Extra project 2018 - € 1.375.000 - EetGeenDierenDag

Benieuwd naar het werk van Wakker Dier?

Naar de website