Postcode Loterij Eén tegen 100

Al bijna 20 jaar dé zenuwslopende kennisquiz van Nederland!
Eén kandidaat neemt het op tegen 100 tegenspelers. Als de kandidaat alle vragen goed heeft en daarmee de 100 deelnemers wegspeelt, gaat hij of zij naar huis met een flink geldbedrag.
Een tegen 100

Caroline
27 oktober - 29 december
Zondag 21:30 uur
RTL 4

De populariteit van deze kennisquiz is vooral te danken aan het ijzersterke concept. Eén kandidaat neemt het op tegen 100 tegenspelers in het publiek. Presentatrice Caroline Tensen stelt de vragen. Bij elk goed antwoord speelt hij of zij iemand weg.

Belangrijkste is dat voortaan niet alleen de hoofdkandidaat naast Caroline, maar ook de 100 kandidaten op de tribune geld kunnen winnen. Want telkens als de hoofdkandidaat afvalt, mogen de spelers op de tribune die nog in het spel zitten onderling 5.000 euro verdelen. En dit gewonnen bedrag kan aardig oplopen want alle 100 spelers op de tribune blijven de hele serie zitten. Dus ook op de tribune maakt men 8 afleveringen lang kans op om bij elke nieuwe kandidaat geld te verdienen.

Een andere belangrijke wijziging zijn de vragen. Voorheen had de hoofdkandidaat de keuze uit een makkelijke of moeilijke vraag. Dat is nu anders; voortaan krijgt de kandidaat bij elke nieuwe vraag de keuze uit 2 opties: De ene keer kun je kiezen uit 2 categorieën, de andere keer uit bijvoorbeeld 2 foto’s of 2 geluidsfragmenten. Maar ook de makkelijk/moeilijk optie komt nog steeds voorbij.

Als de kandidaat niet zeker van zijn zaak is, kan hij nog steeds gebruikmaken van 3 escapes.

Tijdens elke aflevering van Eén tegen 100 worden 2 van de 107 goede doelen van de Postcode Loterij uitgelicht. Daarnaast worden iedere week nieuwe winnaars van de PostcodeStraatprijs bekend gemaakt. Oftewel, niet alleen de mensen in de studio kunnen prijzen winnen.

Eén tegen 100 app

U kunt ook thuis Een tegen 100 spelen met de Eén tegen 100 app.

Na achterlaten van uw gegevens, maakt u nu gratis kans op een reischeque t.w.v. € 5.000,-. 

U kunt de app gratis downloaden en deze is beschikbaar voor Android en iOS.

De Postcode Loterij is een wereldloterij voor mensen ver weg en dichtbij!
Caroline Tensen – Presentatrice Eén tegen 100

Eén tegen 100 en 107 goede doelen

Zondagavond is het tijd voor ‘Postcode Loterij Eén tegen 100’. Het spelprogramma waarbij de kandidaat, als hij wint, naar huis kan gaan met een groot geldbedrag. Maar ook het programma met veel aandacht voor de goede doelen van de Postcode Loterij. Projecten van VluchtelingenWerk, Cruyff Foundation, Mama Cash, The Climate Group en 103 andere organisaties, die zich elke dag inzetten voor een betere wereld voor mens en dier.