Postcode Loterij Eén tegen 100

Al bijna 20 jaar dé zenuwslopende kennisquiz van Nederland!
Eén kandidaat neemt het op tegen 100 tegenspelers. Als de kandidaat alle vragen goed heeft en daarmee de 100 deelnemers wegspeelt, gaat hij of zij naar huis met een flink geldbedrag.
Een tegen 100

Caroline
14 april – 2 juni
Zondag 21:30 uur
RTL 4

De populariteit van deze kennisquiz is vooral te danken aan het ijzersterke concept. Eén kandidaat neemt het op tegen 100 tegenspelers in het publiek. Presentatrice Caroline Tensen stelt de vragen. Bij elk goed antwoord speelt hij of zij iemand weg.

De vragen bij Eén tegen 100 variëren van onderwerp (cultuur, wetenschap, film, sport) en vallen in de categorie ‘moeilijk’ of ‘makkelijk’. Als de kandidaat niet zeker van zijn zaak is, kan hij 1 van de 3 escapes inzetten. Wanneer hij juist heel zeker is, kan hij de inzet verdubbelen. Eén fout antwoord is fataal. Dan stopt het spel en staat de kandidaat met lege handen.

Tijdens elke aflevering van Eén tegen 100 worden 2 van de 107 goede doelen van de Postcode Loterij uitgelicht. Daarnaast worden iedere week nieuwe winnaars van de PostcodeStraatprijs bekend gemaakt. Oftewel, niet alleen de mensen in de studio kunnen prijzen winnen.

De Postcode Loterij is een wereldloterij voor mensen ver weg en dichtbij!
Caroline Tensen – Presentatrice Eén tegen 100

Eén tegen 100 en 107 goede doelen

Zondagavond is het tijd voor ‘Postcode Loterij Eén tegen 100’. Het spelprogramma waarbij de kandidaat, als hij wint, naar huis kan gaan met een groot geldbedrag. Maar ook het programma met veel aandacht voor de goede doelen van de Postcode Loterij. Projecten van VluchtelingenWerk, Cruyff Foundation, Mama Cash, The Climate Group en 103 andere organisaties, die zich elke dag inzetten voor een betere wereld voor mens en dier.