Aidsfonds en de Postcode Loterij: samen het virus verslaan

Al meer dan 30 jaar werkt Aidsfonds samen aan een wereld zonder aids en zonder nieuwe hiv-infecties. Sinds de oprichting van Aidsfonds is er veel bereikt, zo bestaan er dankzij wetenschappelijk onderzoek levensreddende medicijnen voor mensen met hiv. Helaas krijgt meer dan de helft van de 36,7 miljoen mensen met hiv deze medicijnen niet. Hierdoor overlijden er dagelijks 3000 mensen aan de gevolgen van aids waaronder 300 kinderen. Afrika wordt het hardst getroffen door de aidsepidemie, en in Oost-Europa en Centraal-Azië is er een enorme stijging van het aantal mensen met hiv.

Het doel van Aidsfonds is om aids in 2030 de wereld uit te hebben. Dit doet zij door projecten te steunen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, preventie, behandeling en mensenrechten. Aidsfonds is er voor iedereen ongeacht geslacht, leeftijd, seksuele voorkeur, afkomst of sociale klasse, waar ook ter wereld.

Aidsfonds wordt sinds 2001 door de Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft het Aidsfonds van de loterij 40,7 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Aidsfonds

Thema's
Ontwikkelings- samenwerking
Gesteund sinds
2001
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 40,7 miljoen

Aidsfonds helpt, waar ook ter wereld

Samenwerking

Omdat geen enkele partij of organisatie in zijn eentje in staat is dé oplossing tegen aids aan te dragen, werkt Aidsfonds zo veel mogelijk samen met de overheid, internationale partners, verschillende bedrijven, andere goede doelen en mensen die zelf in actie komen. Samen gaan ze het virus verslaan!

Aids- én armoedebestrijding

De strijd tegen aids is nauw verbonden met de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting. Daarom gaan aidsbestrijding en ontwikkelingshulp bij Aidsfonds hand in hand. Aidsfonds en haar vijf primaire partners ondersteunen en versterken elkaars aanpak.

Hulp op korte en lange termijn

Aidsfonds steunt projecten die direct hulp en zorg geven aan mensen met hiv en aids. Tegelijkertijd biedt ze structurele oplossingen voor de lange termijn. Aidsfonds kijkt naar de toekomst en investeert in preventie en voorlichting.

Steun Aidsfonds en andere Goede Doelen

We steunen 103 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van Aidsfonds

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft het Aidsfonds ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt.

Extra project 2018 - € 1.051.000 - Online voorlichtingsplatform

Extra project 2015 - € 1.990.000 - Doorbraak in aidsbestrijding: de laatste slag

Droomfonds 2011- € 8.800.000 - Doorbraak in aidsbestrijding

Extra project 2005 - € 4.870.000 - Kiezen voor kinderen in Zuid-Afrika

Benieuwd naar het werk van Aidsfonds?

Naar de website