Artsen zonder Grenzen en de Postcode Loterij: medische noodhulp in crisisgebieden

Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van oorlogen, rampen en epidemieën. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere specialisten) kan Artsen zonder Grenzen zo snel en effectief als mogelijk werken.

Artsen zonder Grenzen wordt al sinds 1993 door de Nationale Postcode Loterij gesteund. Sinds de start van de samenwerking heeft Artsen zonder Grenzen van de loterij 359,7 miljoen euro ontvangen voor haar activiteiten.

Artsen zonder Grenzen

Thema's
Noodhulp
Gesteund sinds
1993
Totaal ontvangen
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 359,7 miljoen

Hoe zorgt Artsen zonder Grenzen voor medische noodhulp?

Breed palet aan zorg

Artsen zonder Grenzen biedt een zo volledig mogelijk palet aan medische noodhulp, van noodchirurgie tot zwangerschapsbegeleiding, bestrijding van epidemieën, hulp bij traumaverwerking en het installeren van water- en hygiënevoorzieningen.

Onafhankelijke financiering

Artsen zonder Grenzen geeft dáár hulp waar het het hardste nodig is, los van welk politiek, religieus of economisch belang dan ook. Alleen financiële steun zonder voorwaarden maakt hulp zonder voorwaarden mogelijk. Daarom zijn donaties als die van de Postcode Loterij essentieel: het geeft Artsen zonder Grenzen de cruciale vrijheid om onmiddellijk in actie te komen.

Snel en slagvaardig

Doordat ze haar eigen teams stuurt, helpt Artsen zonder Grenzen snel en slagvaardig. Met haar kernteam van ervaren hulpverleners is ze in staat noodsituaties snel in te schatten om de hulp zo goed mogelijk op te zetten. Het eigen logistieke apparaat staat er vervolgens voor garant dat hulpgoederen tijdig ter plekke zijn. In crisisgebieden werkt Artsen zonder Grenzen waar nodig samen met andere noodhulporganisaties.

Steun Artsen zonder Grenzen en andere Goede Doelen

We steunen meer dan 103 goede doelen die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Vindt u het belangrijk dat we dat blijven doen? Speel dan mee met de Postcode Loterij en maak kans op mooie prijzen!

Speel mee

Bijzondere projecten van Artsen zonder Grenzen

Naast de reguliere, jaarlijkse bijdrage heeft Artsen zonder Grenzen ook extra schenkingen voor bijzondere projecten ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over de projecten die hierdoor mogelijk zijn gemaakt. 

Eenmalige bijdrage 2018 - € 4.300.000,- - Noodhulp in crisis gebieden

Eenmalige extra bijdrage 2015 - € 5.000.000

Droomfonds 2013 - € 6.790.000 - Doorbraak voor tbc

Extra project 2009 - € 1.670.000 - Een kwestie van gezond verstand

Benieuwd naar het werk van Artsen zonder Grenzen?

Naar de website