Aidsfonds

Kiezen voor kinderen in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika worden veel kinderen direct of indirect getroffen door de aidsepidemie. Het doel van dit project was om de aanpak van tien Zuid-Afrikaanse organisaties, die zich richten op kwetsbare kinderen en weeskinderen, te versterken. Dit gebeurde door het gezamenlijk ontwikkelen van innovatieve interventies én het uitbreiden van het werk van deze organisaties.

Het project werd in 2009 afgerond, maar de positieve effecten zijn tot op de dag van vandaag nog merkbaar. Duizenden hulpverleners, jongerenwerkers, leraren en ambtenaren hebben hun werkwijze aangepast en de spin-off gaat verder via de ontwikkelde handboeken, de opgezette netwerken én de ontwikkelde trainingen. Meer dan 4 miljoen kinderen in Zuid-Afrika werden ten tijde van het project (indirect of direct) bereikt, en sindsdien blijven vele kinderen profiteren van de ontwikkelde methodes.

Kiezen voor kinderen in Zuid-Afrika

Project
De aanpak van tien Zuid-Afrikaanse organisaties, die zich richten op kwetsbare kinderen en weeskinderen, te versterken.
Bijzonder project in
2005
Steun voor dit project
image/svg+xml Schaduw voor wimpel, realistischer gemaakt met lichte blur en verloop van donker naar transparant Oranje wimpel, kleurverloop, met witte tekst € 4.870.000